Menu
Zavřít

Za celou historii naší společnosti jsme před sebou ještě nikdy neměli tak velkou výzvu. Možná, že je to dokonce ta vůbec největší výzva v celé historii mobility: Přebíráme totiž odpovědnost za náš podíl na globálních emisích CO₂. Přihlásili jsme se k Pařížské dohodě o ochraně klimatu s cílem stát se do roku 2050 společností s neutrální bilancí¹ emisí CO₂. Abychom této mety mohli dosáhnout, musíme změnit spoustu věcí:

Půjdeme novou cestou.


A chceme, aby se tohoto procesu zúčastnili všichni - díky možnosti volby z naší nabídky inovativních pohonů. Ke snížení emisí si tak může každý najít svou vlastní cestu. Vytyčeného cíle můžeme totiž dosáhnout pouze společně. 

To je naše cesta k neutrální bilanci emisí CO₂, která začíná právě zde.

S využitím těchto modelů chceme uvést věci do pohybu

Budoucnost mobility by měla být bez emisí. A to nejenom pro jednotlivce, ale pro všechny. Díky široké nabídce elektrických a hybridních modelů nabízíme celou řadu pohonných jednotek využívajících elektřinu, které mají vyšší výkon a nižší spotřebu. Pro každý požadavek tak máme k dispozici tu správnou technologii.

Technologie pohonu čistě elektrických modelů

Všestranné elektromobily ze dvou různých tříd, jedinečná koncepce pohonu a zcela nový pocit z jízdy.

  • Výroba i předání vozu s neutrální bilancí¹ emisí CO₂
  • Maximální krouticí moment je k dispozici od první otáčky motoru a zajišťuje tak radost z jízdy bez kompromisů
  • Velký vnitřní prostor díky využití modulární platformy pro elektromobily MEB

Více informací o technologii MEB

Pohon Plug-in Hybrid


Zdvojený pohon našich Plug-in Hybrid⁷ modelů je zárukou radosti z jízdy s vysokou efektivitou.

  • Násobný výkon a snížená spotřeba paliva díky elektromotoru a motoru TSI
  • Efektivní jízda v E-Módu na čistě elektrický pohon. Dojezdová vzdálenost s čistě elektrickým pohonem pokrývá každodenní potřeby
  • Dvojnásobná radost z jízdy s vysokým krouticím momentem v GTE Módu - tzv. Boost, při spojení výkonu obou motorů

Více informací o technologii Plug-in Hybrid

Pohon Mild-Hybrid


Golf s technologií Mild-Hybrid⁸: Startovací generátor podporuje spalovací motor při rozjíždění vozu a při nízkých rychlostech. Při brzdění a zpomalování je pak kinetická energie vozu transformována na energii elektrickou, která je ukládána do lithium-ion baterie.

  • Hospodárnější jízda díky využívání uložené kinetické energie a funkci jízdy bez zařazeného převodového stupně
  • Komfortnější a dynamičtější pocity v téměř každé jízdní situaci
  • Větší radost z jízdy při rozjíždění díky připojení výkonu elektromotoru

Více informací o technologii Mild-Hybrid

Chcete si vyzkoušet naše ID. modely v reálném provozu?

Pak si jednoduše vyberte jeden z našich modelů ID. a sjednejte si termín testovací jízdy. Nejbližší prodejce automobilů Volkswagen Vám rád vyjde vstříc.

Mapa prodejců

Společným úsilím za lepší ochranu klimatu

Na cestě k mobilitě bez emisí se počítá každý krok. Proto neustále pracujeme na snižování emisí v celém hodnotovém řetězci a vytváření nových standardů jak pro lidi, tak i pro životní prostředí.

Optimalizace našeho dodavatelského řetězce


Využívání energie z obnovitelných zdrojů a používání recyklovaných materiálů chceme podporovat také v předcházejícím dodavatelském řetězci. Vzhledem k velkému počtu součástí, dodavatelů a subdodavatelů se jedná o velmi komplexní úlohu, která od nás vyžaduje vynaložení enormního úsilí. Například naši dodavatelé baterií se museli zavázat, že při jejich výrobě budou využívat energii z obnovitelných zdrojů.
Za okamžité opatření pro kompenzaci emisí CO₂, které nelze v současnosti vyloučit, považujeme certifikované projekty na ochranu klimatu, které jsou současně dalším krokem na cestě k budoucnosti bez emisí.

Více informací

Energie z obnovitelných zdrojů pro naše továrny


Při výrobě automobilů je potřebná energie. Pracujeme na tom, abychom v našich výrobních provozech po celém světě dále snižovali emise CO₂. Naším cílem je snížení těchto emisí do roku 2025 ve srovnání s úrovní roku 2010 na polovinu. Způsobem, jak této mety dosáhnout v energeticky efektivních provozech, je například další zvýšení podílu energie z obnovitelných zdrojů. Krok za krokem se tak přibližujeme k našemu cíli - stát se společností s neutrální bilancí¹ emisí CO₂.

Více informací

Jejda!
Zdá se, že váš prohlížeč není aktuální. Možná náš web nefunguje optimálně. Většina prohlížečů (ale ne MS Internet Explorer 11 a starší) stále funguje dobře.

Doporučujeme aktualizovat webový prohlížeč!
Nejnovější verze může zajistit dobrý zážitek kdekoli na internetu.

Děkuji za vaši návštěvu a bavte se,
Váš tým Volkswagen