Pro co nejlepší webový zážitek
Tyto webové stránky používají cookies tak, aby umožnili co nejpříjemnější uživatelský přístup. Pokračováním v používání těchto našich webových stránek souhlasíte s používáním našich cookies (nezbytných základních cookies). Cookies podléhající povinnému schválení (analytické soubory cookie, funkční soubory cookie, soubory cookie pro osobní obsah) budou nastaveny až po jejich aktivaci. Pokud souhlasíte s používáním cookies, naši partneři (poskytovatelé cookies a IT služeb) zpracují Vaše identifikační údaje. Za tyto webové stránky a soubory cookie odpovídá společnost Porsche Česká republika s.r.o. Další informace o použitých cookies a jejich deaktivaci naleznete v informacích o ochraně osobních údajů.

10.12.2019 Volkswagen osobní vozy zavádí nový koncept údržby

Golf 8 je první, všechny ostatní modely budou následovat v roce 2020. Servisní interval se v Evropě1 zdvojnásobí na 24 měsíců. Dosavadní formát bude nahrazen novou standardní servisní prohlídkou. Achim Schaible, vedoucí oddělení After Sales & Dealer Network: „Vysoká kvalita našich vozidel nám umožňuje prodloužit servisní interval v Evropě na 24 měsíců, tedy dvojnásobek. Výrazně tím zjednodušujeme náš koncept údržby. Jsme tak jednou z mála mainstreamových značek, jejíž zákazníci nebudou muset tak často do servisu.“

Praha - Značka Volkswagen zavádí s uvedením modelu Golf 8 na trh nový koncept údržby svých vozidel, který bude v průběhu příštího roku postupně rozšířen na všechny modely. Achim Schaible, vedoucí oddělení After Sales & Dealer Network značky Volkswagen, vysvětluje: "Vysoká kvalita našich vozidel nám umožňuje prodloužit servisní interval v Evropě na 24 měsíců, tedy dvojnásobek. Jsme tak jednou z mála mainstreamových značek, jejíž zákazníci nebudou muset tak často do servisu. Naše nová standardní servisní prohlídka kromě toho nahrazuje dosavadní formát. Výrazně tím zjednodušujeme koncept údržby, který je díky tomu ještě transparentnější pro naše zákazníky a partnery."

Volkswagen zavádí s novým modelem Golf 8 nový koncept údržby svých vozidel.

V roce 2020 bude nový koncept údržby postupně rozšířen na všechny modely značky Volkswagen, a to v rámci uvedení nových modelů na trh, modernizací nebo přechodu na nový modelový rok od poloviny roku. Pro novou modelovou řadu ID. bude platit specifický koncept údržby, který bude zveřejněn před zahájením prodeje.

Hlavním přínosem nového konceptu údržby je prodloužení servisního intervalu v Evropě1 na dvojnásobek, tedy 24 měsíců. Náročnější provozní podmínky na ostatních trzích, například horké podnebí nebo prašné prostředí, vyžadují zachování každoročních servisních prohlídek vozidel. Kilometrové limity zůstávají zachovány a v jednotlivých regionech, resp. zemích se mohou lišit.

Nová standardní servisní prohlídka nahrazuje dosavadní formát velkých a malých servisních prohlídek. Jednotný rozsah údržby a nové intervaly umožňují poskytovat spolehlivější a transparentnější informace o ceně, což má velký vliv na vnímanou kvalitu servisu, a tím i na spolehlivost zákazníků.

1 Opatření platí také pro Jižní Koreu, Japonsko a Nový Zéland.