Menu
Zavřít

18.4.2023 Nový Volkswagen ID.3 je již k dispozici v předprodeji

Jeden z nejprodávanějších elektromobilů v Evropě je po modernizaci ještě atraktivnější. Zákazníci si mohou sestavit nové ID.3 podle vlastních představ v aktualizovaném webovém konfigurátoru. Vstupní cena nového modelu ID.3 začíná již od 1 110 900 Kč.

Praha - Volkswagen zahajuje na českém trhu předprodej modernizovaného modelu ID.3 s elektrickým pohonem. Kompaktní hatchback, který se řadí mezi nejprodávanější elektromobily na evropském trhu, přichází v reakci na přání a požadavky zákazníků s řadou vylepšení. Mezi ně patří například rychlejší nabíjení výkonem až 170 kW, měkčené plasty v interiéru nebo velkoryseji dimenzované výplně dveří. Luxusnější pojetí moderního kompaktního elektromobilu umocňují detailní designové změny. Zákazníci si již mohou nové ID.3 nakonfigurovat v aktualizovaném webovém konfigurátoru. Výhodné ceny modernizovaného modelu ID.3 začínají již od 1 110 900 Kč včetně DPH.

 Nové ID.3 si již mohou zákazníci sestavit v aktualizovaném webovém konfigurátoru

"Přání a požadavky zákazníků jsou pro nás na prvním místě, což skvělým způsobem dokládá i nový Volkswagen ID.3, který jsme v těchto dnech zařadili do předprodeje," říká Jakub Šebesta, ředitel divize Volkswagen osobní vozy společnosti Porsche Česká republika. "První člen rodiny elektromobilů ID. si od roku 2019 získal široký okruh fanoušků a velmi brzy se vypracoval mezi nejprodávanější modely s elektrickým pohonem na evropském trhu. Naši vývojáři v uplynulých letech velmi pozorně naslouchali přáním řidičů modelu ID.3 a jejich zkušenostem z provozu. Takto získané poznatky následně zúročili v modernizované verzi, která je tak po všech stránkách ještě atraktivnější. Věřím, že nové ID.3 dokáže svými praktickými vlastnostmi a mimořádnými kvalitami oslovit ještě více zákazníků než úspěšný předchůdce, s nímž Volkswagen odstartoval svou elektrickou ofenzivu a transformaci na elektromobilitu."

V rámci předprodeje je nový Volkswagen ID.3 zpočátku k dispozici se dvěma libovolně konfigurovatelnými výbavovými liniemi Pro a Pro S. Jejich rozsáhlá sériová výbava zahrnuje mimo jiné paket Comfort včetně navigačního systému Discover Pro s 12" displejem (dříve 10"), tepelné čerpadlo, adaptivní tempomat ACC, LED světlomety s automatickou regulací, LED zadní svítilny, vyhřívání předních sedadel a multifunkčního volantu potaženého ekologickou kůží, systém App-Connect Wireless pro bezdrátové připojení chytrých telefonů, ambientní osvětlení s až 10 nastavitelnými barvami světla, dvouzónovou klimatizaci Air Care Climatronic, nabíjecí kabel pro domácí zásuvku i veřejnou nabíjecí stanici, 18" ocelová kola (verze Pro S: 19" kola Wellington z lehké slitiny s novým designem exkluzivně pro ID.3) a prodlouženou záruku (3 roky/90 000 km). Individualizaci umožňuje několik bohatě vybavených příplatkových paketů ve dvou variantách (základní a Plus).

Nové ID.3 Pro je nabízeno s pětimístným interiérem, verze Pro S má interiér čtyřmístný. Základní cena nového modelu ID.3 Pro (58 kWh, 150 kW) byla stanovena na 1 110 900 Kč, nové ID.3 Pro S (77 kWh, 150 kW) lze pořídit za ceny začínající od 1 270 900 Kč. Zákazníci samozřejmě mohou využít výhodné financování od společnosti Volkswagen Financial Services (například akční nabídky Trefa, Ledová trefa nebo Úvěr Chytře) a získat bonus za poskytnutí použitého vozu na protiúčet ve výši 30 000 Kč včetně DPH.

Facelift přinesl modelu ID.3 ostřejší linie a prolisy na karoserii, která se od předchůdce odlišuje také absencí černého dílu horní části přední kapoty. Dynamičtější charakter dodávají vozu také optimalizované a zvětšené otvory pro přívod vzduchu na přídi. Nové ID.3 dosahuje excelentního součinitele aerodynamického odporu vzduchu cx = 0,2635. Svůj podíl na tom má systém pomyslných vzduchových clon ("Air Curtain"), které zlepšují obtékání předních kol vzduchem. Paletu laků karoserie rozšířily metalické odstíny zelená Dark Olivine a modrá Costa Azul, známá i z jiných modelů značky Volkswagen.

V interiéru nového modelu ID.3 vytvářejí luxusnější atmosféru především měkčené plasty a velkoryseji pojaté výplně dveří s loketními opěrkami. Displej informačního a zábavního systému má standardně úhlopříčku 12 palců (30,5 cm). Cestování může posádce zpříjemnit panoramatické střešní okno, které je součástí na přání dodávaného paketu Style Plus. Zaměření na trvalou udržitelnost umocňuje výběr materiálů, v němž nejsou zastoupeny žádné suroviny pocházející ze zvířat a velký podíl připadá na recykláty. Stejně jako předchůdce je i modernizované ID.3 předáváno zákazníkům s neutrální bilancí emisí CO2.

Modernizovaný Volkswagen ID.3 je poháněn elektromotorem o výkonu 150 kW. Jeho napájení má na starosti sada akumulátorů o využitelné kapacitě 58 kWh v případě varianty Pro nebo 77 kWh ve verzi Pro S. Díky vylepšené aerodynamice se prodloužil dojezd na jedno nabití. Verze Pro S nabízí podle metodiky WLTP dojezd až 556 km, variantě Pro vystačí zásoba elektrické energie na překonání vzdálenosti až 427 km. Doplňování elektrické energie může probíhat ještě rychleji, protože při nabíjení stejnosměrným proudem lze nově využívat výkon až 120 kW (u verze Pro 58 kWh), resp. 170 kW (Pro S 77 kWh). Maximální nabíjecí výkon při nabíjení střídavým proudem zůstal zachován na 11 kW.

Informace o značce Volkswagen:

Značka Volkswagen osobní vozy působí na více než 150 trzích po celém světě a vyrábí vozidla ve více než 30 závodech ve 13 zemích.  V roce 2021 vyrobil Volkswagen 4,9 milionu vozidel, mezi něž patří bestsellery, jako jsou Polo, T-Roc, Golf, Tiguan nebo Passat, ale také úspěšné modely elektromobilů ID.3 a ID.4. V uplynulém roce předala společnost zákazníkům na celém světě více než 260 000 elektromobilů, což je dosud nejvyšší počet. V současnosti pracuje pro značku Volkswagen 184 000 lidí na celém světě. K tomu je nutné připočítat více než 10 000 prodejců a servisních partnerů s 86 000 zaměstnanci. Volkswagen svou strategií ACCELERATE důsledně urychluje transformaci na softwarově orientovaného poskytovatele mobility.

Porsche Česká republika je největším importérem osobních a užitkových vozidel do České republiky. Na českém trhu zastupuje značky Volkswagen osobní vozy, Audi, SEAT, CUPRA a Volkswagen Užitkové vozy, včetně programu prodeje prověřených použitých vozů Das WeltAuto. S projektem nabíjecí infrastruktury MOON společnost vstoupila v roce 2020 do nové éry trvale udržitelné osobní mobility založené na elektrických pohonech a digitalizaci.

Jejda!
Zdá se, že váš prohlížeč není aktuální. Možná náš web nefunguje optimálně. Většina prohlížečů (ale ne MS Internet Explorer 11 a starší) stále funguje dobře.

Doporučujeme aktualizovat webový prohlížeč!
Nejnovější verze může zajistit dobrý zážitek kdekoli na internetu.

Děkuji za vaši návštěvu a bavte se,
Váš tým Volkswagen