Menu
Zavřít

14.4.2023 Odpočítávání odstartováno: Světová premiéra modelu ID.7 proběhne 17. dubna současně v Evropě, Číně a Severní Americe

Světovou premiéru nového modelu ID.7 bude možné sledovat on-line. Budoucí vrcholný model rodiny ID. s velkorysým vnitřním prostorem, novým hospodárným pohonem a prémiovými technologiemi je předurčen pro globální trhy. Volkswagen zintenzivňuje elektrickou ofenzivu deseti novými modely ID. do roku 2026.

Praha - Napětí roste: Příští pondělí, 17. dubna, oslaví světovou premiéru nové ID.7, a to současně v Evropě, Číně a USA. ID.7 s téměř pětimetrovou délkou, novým, hospodárným elektrickým pohonem, dlouhým dojezdem a prémiovými technologiemi míří na vrchol segmentu vyšší střední třídy. Komfortní cestovní sedan je po novém modelu ID.3 a kompaktní studii ID. 2all2 třetím novým elektromobilem značky Volkswagen představeným v letošním roce. Všechny uvedené elektromobily patří mezi celkem deset nových modelů ID., které Volkswagen uvede na trh do roku 2026 - v Evropě, ale také v ostatních světových regionech, například v USA nebo Číně.

 Volkswagen představí nové ID.7 v pondělí 17. dubna

"Souběžně s elektrickou ofenzivou v Evropě se zaměřujeme rovněž na Asii a Severní Ameriku. V Číně, Kanadě a USA je ID.7 pro značku Volkswagen extrémně důležitým modelem. Přesvědčí velkou nabídkou místa, inovativními asistenčními systémy a moderními prvky výbavy, například highendovým informačním a zábavním systémem - s prvním zcela elektrickým vrcholným modelem značky Volkswagen získají naši zákazníci opravdu prémiový automobil," vysvětluje Imelda Labbéová, členka představenstva odpovědná za prodej, marketing a poprodejní služby značky Volkswagen.

V souladu s mezinárodním významem nového modelu se jeho světová premiéra uskuteční 17. dubna souběžně v Číně, USA a čtyřech evropských metropolích. Živý přenos začne ve 14 h (SELČ).

Nové ID.7 je pro značku Volkswagen dalším milníkem na cestě k poskytovateli výhradně elektrické mobility. Již v roce 2026 bude Volkswagen v Evropě nabízet nejširší portfolio elektricky poháněných modelů - od vstupního modelu za méně než 25 000 eur přes nové elektrické kompaktní SUV až po ID.7 v roli vrcholného elektrického modelu.

ID.7 bude dalším globálním elektrickým modelem. V Číně završí ID.7 spektrum nabízených elektromobilů modelových řad ID.3, ID.4 a ID.63. Také na severoamerickém trhu budou nabízeny tři nové modely ID. V roce 2023 bude zahájen prodej modelu ID. Buzz4 v USA a Kanadě, v roce 2024 bude následovat ID.7. Modely ID.7 a ID. Buzz urychlí společně s modelem ID.4 vyráběným v závodě Chattanooga elektrickou ofenzivu v Americe. Volkswagen bude do roku 2027 v Severní Americe investovat více než sedm miliard eur do elektrické a digitální transformace své značky.

Zahájení sériové výroby pro globální trhy. Vozy ID.7 bude pro evropské a severoamerické trhy vyrábět německý závod Emden. Volkswagen investoval do přechodu na elektromobilitu ve své továrně v severním Německu více než miliardu eur. Výroba verzí modelu ID.7 pro Čínu bude zajištěna lokálně.

1) ID.7 - maskovaná studie ve stavu blízkém sériově vyráběnému modelu. Vozidlo se zatím neprodává

2) ID. 2all: studie

3) ID.6 - vozidlo se v Německu neprodává

4) ID. Buzz - ID. Buzz Pro: kombinovaná spotřeba elektrické energie v kWh/100 km: 21,7-20,6; kombinované emise CO2 v g/km: 0. Údaje o spotřebě elektrické energie a emisích jsou pro tento model k dispozici již jen podle metodiky WLTP, a nikoli podle metodiky EU. Uvedené údaje o spotřebě elektrické energie a emisích CO2  jsou závislé na zvolené výbavě vozidla.

Informace o značce Volkswagen:

Značka Volkswagen osobní vozy působí na více než 150 trzích po celém světě a vyrábí vozidla ve více než 30 závodech ve 13 zemích.  V roce 2021 vyrobil Volkswagen 4,9 milionu vozidel, mezi něž patří bestsellery, jako jsou Polo, T-Roc, Golf, Tiguan nebo Passat, ale také úspěšné modely elektromobilů ID.3 a ID.4. V uplynulém roce předala společnost zákazníkům na celém světě více než 260 000 elektromobilů, což je dosud nejvyšší počet. V současnosti pracuje pro značku Volkswagen 184 000 lidí na celém světě. K tomu je nutné připočítat více než 10 000 prodejců a servisních partnerů s 86 000 zaměstnanci. Volkswagen svou strategií ACCELERATE důsledně urychluje transformaci na softwarově orientovaného poskytovatele mobility.

Porsche Česká republika je největším importérem osobních a užitkových vozidel do České republiky. Na českém trhu zastupuje značky Volkswagen osobní vozy, Audi, SEAT, CUPRA a Volkswagen Užitkové vozy, včetně programu prodeje prověřených použitých vozů Das WeltAuto. S projektem nabíjecí infrastruktury MOON společnost vstoupila v roce 2020 do nové éry trvale udržitelné osobní mobility založené na elektrických pohonech a digitalizaci.

Jejda!
Zdá se, že váš prohlížeč není aktuální. Možná náš web nefunguje optimálně. Většina prohlížečů (ale ne MS Internet Explorer 11 a starší) stále funguje dobře.

Doporučujeme aktualizovat webový prohlížeč!
Nejnovější verze může zajistit dobrý zážitek kdekoli na internetu.

Děkuji za vaši návštěvu a bavte se,
Váš tým Volkswagen