Menu
Zavřít

8.2.2023 Volkswagen Golf Variant je celkovým vítězem ankety FLEET DERBY 2023

Volkswagen slaví další úspěchy ve fleetovém segmentu českého trhu. Golf Variant ovládl v anketě FLEET DERBY 2023 nejen celkové pořadí, ale i kategorii referentských vozů. Tiguan eHybrid obsadil třetí místo v kategorii ekologických vozidel.

Praha - Volkswagen si z vyhlášení výsledků 9. ročníku prestižní ankety FLEET DERBY 2023 odnesl hned tři sošky pro nejlepší flotilové automobily. Držitelem titulu Flotilové auto roku 2023 se stal Volkswagen Golf Variant, který ovládl také hlasování o nejlepší referentský vůz. Mezi nejlepší vozy ve své kategorii se zařadil rovněž Volkswagen Tiguan eHybrid, který obsadil třetí místo v kategorii ekologických vozidel.

"Mám velkou radost, že Volkswagen Golf potvrdil jako bestseller naší značky své kvality v hlasování fleetových odborníků a získal prestižní ocenění Flotilové auto roku 2023," říká Martin Kadečka, vedoucí prodeje Volkswagen osobní vozy ve společnosti Porsche Česká republika. "Stejně jako dvě zlaté sošky pro Golf Variant nás těší také bronzová trofej pro Tiguan eHybrid za třetí místo v kategorii ekologických vozů. I Tiguan dlouhodobě patří mezi naše nejprodávanější modely a v plug-in hybridní verzi eHybrid umožňuje firemním flotilám výrazně snižovat emise CO2, a dosahovat tak cílů v oblasti trvalé udržitelnosti, a to bez jakýchkoli kompromisů z hlediska praktické využitelnosti." Dodává fleetová specialistka značky Volkswagen Anna Richterová, která s radostí převzala jednotlivá ocenění..

Volkswagen Golf Variant je podle fleetových manažerů, kteří se zapojili do internetového hlasování ankety FLEET DERBY 2023, nejlepším referentským vozem na českém trhu. A svými vyváženými vlastnostmi dokázal přesvědčit také odbornou porotu, která mu v silné konkurenci přiřkla celkové vítězství a titul Flotilové auto roku 2023. Porotci ve zdůvodnění své volby vyzdvihovali u modelu Golf Variant především vyvážené celkové náklady TCO, dostupné a rychlé servisní služby a vynikající poměr cena/výkon.

Silné postavení značky Volkswagen na českém fleetovém trhu potvrdilo také třetí místo modelu Tiguan eHybrid v kategorii ekologických vozů. Plug-in hybridní SUV kombinuje díky nejvyššímu celkovému výkonu 180 kW (245 k) a režimu výhradně elektrického pohonu sportovní dynamiku a mobilitu s nulovými emisemi.Zákazníci tak mají možnost každodenního dojíždění s nulovými emisemi při zachování všech výhod automobilu se spalovacím motorem pro cestování na velké vzdálenosti. A v režimu GTE si může řidič užívat mimořádné dynamiky při sportovní jízdě. Plug-in hybridní pohon svými vlastnostmi umocňuje nesmírnou všestrannost a variabilitu oblíbeného SUV s logem VW. Úspěch v anketě FLEET DERBY znovu potvrzuje, že Tiguan eHybrid je pro značku Volkswagen důležitým milníkem v realizaci její strategie "Way to Zero" na cestě k neutrální bilanci emisí CO2 do roku 2050.

Nezávislou anketu FLEET DERBY každoročně pořádá odborný magazín Business Car. Jejím cílem je oceňovat nejlepší automobily pro vozové parky firem a podnikatelů a v sudých letech navíc také další produkty a služby na flotilovém trhu. Nominované vozy jsou rozděleny do šesti kategorií: manažerské vozy, SUV a crossovery, referentské vozy, elektromobily, ekologické vozy (hybridní pohony, LPG, CNG) a užitkové vozy do 3,5 tuny. V uvedených třídách určuje výsledné pořadí internetové hlasování fleetových manažerů.

Odborná porota ankety FLEET DERBY má na starosti volbu celkových vítězů: Flotilového auta roku a Flotilového elektroauta roku. Vítězný model musí vynikat v mnoha sledovaných oblastech a splňovat přísná kritéria, především z hlediska celkových nákladů (TCO), poměru cena/výkon, technické vyspělosti konstrukce a zůstatkové hodnoty. Na hodnocení má vliv také spotřeba spolu s emisemi, reprezentativním charakterem, jízdními vlastnostmi a bezpečností.  

Informace o značce Volkswagen:

Značka Volkswagen osobní vozy působí na více než 150 trzích po celém světě a vyrábí vozidla ve více než 30 závodech ve 13 zemích.  V roce 2021 vyrobil Volkswagen 4,9 milionu vozidel, mezi něž patří bestsellery, jako jsou Polo, T-Roc, Golf, Tiguan nebo Passat, ale také úspěšné modely elektromobilů ID.3 a ID.4. V uplynulém roce předala společnost zákazníkům na celém světě více než 260 000 elektromobilů, což je dosud nejvyšší počet. V současnosti pracuje pro značku Volkswagen 184 000 lidí na celém světě. K tomu je nutné připočítat více než 10 000 prodejců a servisních partnerů s 86 000 zaměstnanci. Volkswagen svou strategií ACCELERATE důsledně urychluje transformaci na softwarově orientovaného poskytovatele mobility.

Jejda!
Zdá se, že váš prohlížeč není aktuální. Možná náš web nefunguje optimálně. Většina prohlížečů (ale ne MS Internet Explorer 11 a starší) stále funguje dobře.

Doporučujeme aktualizovat webový prohlížeč!
Nejnovější verze může zajistit dobrý zážitek kdekoli na internetu.

Děkuji za vaši návštěvu a bavte se,
Váš tým Volkswagen