Menu
Zavřít

2.12.2022 Nové ID.3 přijíždí na start

Nová úroveň kvality a designu: Volkswagen vyslyšel a realizoval mnoho návrhů zákazníků. Zaměření na trvalou udržitelnost: Vozidla jsou zákazníkům předávána s neutrální bilancí emisí CO21, v interiéru nejsou žádné materiály původem ze zvířat. Volkswagen rozšiřuje výrobní síť pro bestseller: Po Cvikově a Drážďanech se bude model ID.3 vyrábět od roku 2023 také v hlavním závodě ve Wolfsburgu.

Praha - Volkswagen představí na jaře 2023 veřejnosti nový model ID.3. Druhou generací modelu ID.3 naváže Volkswagen na úspěšnou kapitolu své rodiny modelů ID. Dodnes bylo na celém světě dodáno více než půl milionu vozů ID. na základě modulární platformy pro elektromobily MEB (Modularer E-Antriebsbaukasten). V současnosti sjíždějí vozy ID.3 z montážních linek v německém Cvikově a Drážďanech. Od příštího roku se bude kompaktní elektromobil vyrábět také v hlavním závodě ve Wolfsburgu, aby byla uspokojena vysoká poptávka zákazníků.

Skica nového modelu ID.3

"Nové ID.3 potvrzuje naše ambice v oblastech kvality, designu a trvalé udržitelnosti. Jeho design je dospělejší, materiály v interiéru jsou hodnotnější," říká Imelda Labbéová, členka představenstva odpovědná za prodej, marketing a poprodejní služby značky Volkswagen. Četné návrhy zákazníků byly akceptovány a realizovány jako produktová vylepšení a rozšíření sériové výbavy: "Středem naší pozornosti jsou požadavky našich zákazníků. Proto jim se zájmem nasloucháme a naše produktové portfolio přizpůsobujeme jejich potřebám," dodává Labbéová.

Nové ID.3 bude dodáváno s nejnovější generací softwaru, která zlepšuje výkon systému a dokáže přijímat bezdrátové aktualizace OTA (Over-the-Air). Kromě toho byla rozšířena sériová výbava o displej s úhlopříčkou 12 palců (30,5 centimetru), vyjímatelnou podlahu zavazadlového prostoru a středovou konzolu se dvěma držáky nápojů.

Nabíjení nového modelu ID.3 bude ještě jednodušší a komfortnější díky inteligentnímu e-plánovači tras. Volkswagen používá v modelu ID.3 asistenční systémy nejnovější generace. Nejlepšími příklady jsou na přání dodávaný "Travel Assist se sdílenými daty" a "Park Assist Plus s funkcí Memory".

"ID.3 ukazuje, jak naplňujeme ambice značky Volkswagen nabízet velmi kvalitní technologie a inovace i v kompaktní třídě. To se v neposlední řadě zrcadlí v nových komfortních a asistenčních systémech. Díky používání sdílených dat v nejnovější verzi systému 'Travel Assist' činíme další krok na cestě k automatizované jízdě," vysvětluje Kai Grünitz, člen představenstva značky Volkswagen odpovědný za oblast technického vývoje.

Světová premiéra nového Volkswagenu ID.3 je očekávána na začátku března 2023, první vozy se na českém trhu objeví v červnu příštího roku. O přesných termínech uvedení a spuštění předprodeje vás budeme včas informovat.

1)Emise CO2 jsou - v rámci možností - eliminovány a minimalizovány již společností Volkswagen. K eliminaci a snižování emisí se zavázali také dodavatelé. Emise CO2, které nelze eliminovat a snížit ve společnosti Volkswagen nebo prostřednictvím příslušných závazků v dodavatelském řetězci, jsou ve stejné výši kompenzovány prostřednictvím certifikovaných projektů na ochranu klimatu.

Informace o značce Volkswagen:

Značka Volkswagen osobní vozy působí na více než 150 trzích po celém světě a vyrábí vozidla ve více než 30 závodech ve 13 zemích.  V roce 2021 vyrobil Volkswagen 4,9 milionu vozidel, mezi něž patří bestsellery, jako jsou Polo, T-Roc, Golf, Tiguan nebo Passat, ale také úspěšné modely elektromobilů ID.3 a ID.4. V uplynulém roce předala společnost zákazníkům na celém světě více než 260 000 elektromobilů, což je dosud nejvyšší počet. V současnosti pracuje pro značku Volkswagen 184 000 lidí na celém světě. K tomu je nutné připočítat více než 10 000 prodejců a servisních partnerů s 86 000 zaměstnanci. Volkswagen svou strategií ACCELERATE důsledně urychluje transformaci na softwarově orientovaného poskytovatele mobility.

Jejda!
Zdá se, že váš prohlížeč není aktuální. Možná náš web nefunguje optimálně. Většina prohlížečů (ale ne MS Internet Explorer 11 a starší) stále funguje dobře.

Doporučujeme aktualizovat webový prohlížeč!
Nejnovější verze může zajistit dobrý zážitek kdekoli na internetu.

Děkuji za vaši návštěvu a bavte se,
Váš tým Volkswagen