Menu
Zavřít

28.11.2022 Volkswagen slaví úspěchy v prestižní anketě Flotila roku 2022

Volkswagen potvrzuje své výsadní postavení spolehlivého partnera pro provozovatele vozových parků. Volkswagen Arteon Shooting Brake ovládl kategorii Manažerské auto a Volkswagen ID.5 skončil na stupních
vítězů v kategorii NEW ENERGY. Fleetovým manažerem roku se stala Anna Richterová z divize Volkswagen osobní vozy společnosti Porsche Česká republika.

Praha - Značka Volkswagen osobní vozy si z prestižní ankety Flotila roku 2022 odnesla hned několik významných ocenění. První místo v hlasování o Manažerské auto obsadil Volkswagen Arteon Shooting Brake a elektricky poháněné SUV kupé Volkswagen ID.5 se umístilo mezi prvními třemi v kategorii NEW ENERGY.  Ocenění za vynikající práci pro firemní zákazníky získala Anna Richterová z divize Volkswagen osobní vozy, kterou organizátoři a partneři tradiční ankety vyhlásili Fleetovým manažerem roku.

Volkswagen Arteon Shooting Brake ukázal svým konkurentům záda v hlasování o nejlepší flotilový vůz v kategorii Manažerské auto

"Volkswagen patří mezi lídry na českém fleetovém trhu, což potvrzují i naše úspěchy v letošním ročníku ankety Flotila roku," říká Patrik Fejtek, ředitel divize Volkswagen osobní vozy společnosti Porsche Česká republika. "Velmi nás těší, že hned dvěma našim modelům vyneslo hlasování odborné veřejnosti z fleetové oblasti medailové umístění v příslušných kategoriích. A ještě větší radost mám z ocenění Fleetový manažer roku, jež bylo odbornou porotou uděleno Aničce Richterové, která má na starosti naše firemní zákazníky. Anička odvádí dlouhodobě skvělou práci a jejího nasazení si velmi vážím."

Vítězství v kategorii Manažerské auto potvrzuje, že Arteon Shooting Brake, dodávaný na českém trhu také v plug-in hybridní verzi eHybrid a sportovní variantě Arteon R, splňuje nejvyšší nároky na manažerský vůz. Avantgardní Arteon je koncipován pro cestování ve velkém stylu a ve zvláštní míře to platí pro dynamickou karosářskou verzi Shooting Brake, která okouzlí atletickým duchem sportovního kupé ve spojení s prostorností a variabilitou Variantu. V interiéru nabízí navzdory svému dynamickému charakteru velkorysý prostor pěti cestujícím včetně jejich zavazadel, která lze uložit do zavazadlového prostoru o objemu 565 až 1632 litrů.

Letos na jaře představený model Volkswagen ID.5 bodoval v anketě Flotila roku 2022 umístěním v Top 3 v silně obsazené kategorii NEW ENERGY. Již třetí model z rodiny elektromobilů ID. na českém trhu okamžitě vzbudil mezi firemní klientelou značný zájem. Revoluční SUV kupé přitahuje pozornost atraktivním designem, nejnovějšími technologiemi a průkopnickými inovacemi. Navzdory dynamickým liniím ve stylu kupé je Volkswagen ID.5 koncipován jako ideální vůz pro komfortní cestování na dlouhé vzdálenosti s nulovými emisemi. Všechny verze jsou vybaveny akumulátorovou baterií s využitelnou kapacitou 77 kWh, která umožňuje dojezd na jedno nabití až 512 km. Za pouhých 30 minut je možné z rychlonabíjecího stojanu IONITY doplnit dostatek elektrické energie pro dalších až 390 km (WLTP).

Značka Volkswagen osobní vozy vděčí za své úspěchy na fleetovém trhu nejen široké nabídce vynikajících produktů a služeb, ale také obětavé práci týmu, který se věnuje českým firemním zákazníkům. V jeho čele stojí Anna Richterová, která získala na základě hlasování zástupců magazínu Flotila a členů České leasingové a finanční asociace ocenění Fleetový manažer roku. "Titulu Fleetový manažer roku si velmi vážím, je to pro mě velký impulz k dalšímu profesnímu rozvoji," neskrývá dojetí z prestižního uznání Anna Richterová, zastávající v divizi Volkswagen osobní vozy společnosti Porsche Česká republika pozici Corporate Sales Manager. "Práce s firemní klientelou mě naplňuje, s kolegy se neustále snažíme být o krok před konkurencí a nabízet produkty a služby, které poskytnou významnou konkurenční výhodu také provozovatelům vozových parků."

Anketu Flotila roku každoročně pořádá odborný magazín Flotila. Letos se konal již 19. ročník. Anketa je rozdělena do několika sekcí. Kromě Flotilového automobilu roku, o kterém rozhoduje odborná porota tvořená 150 fleetovými manažery, probíhá v rámci ankety také internetové hlasování odborné veřejnosti o nejlepší vozy v pěti dílčích kategoriích - Referentské auto, Manažerské auto, Prémiové auto, Užitkové auto a New Energy. Organizátoři ankety spolu s partnery letos vyhlásili rovněž fleetového manažera roku, fleetový produkt roku a fleetového dealera roku a předali cenu za největší přínos ekologii.

Informace o značce Volkswagen:

Značka Volkswagen osobní vozy působí na více než 150 trzích po celém světě a vyrábí vozidla ve více než 30 závodech ve 13 zemích.  V roce 2021 vyrobil Volkswagen 4,9 milionu vozidel, mezi něž patří bestsellery, jako jsou Polo, T-Roc, Golf, Tiguan nebo Passat, ale také úspěšné modely elektromobilů ID.3 a ID.4. V uplynulém roce předala společnost zákazníkům na celém světě více než 260 000 elektromobilů, což je dosud nejvyšší počet. V současnosti pracuje pro značku Volkswagen 184 000 lidí na celém světě. K tomu je nutné připočítat více než 10 000 prodejců a servisních partnerů s 86 000 zaměstnanci. Volkswagen svou strategií ACCELERATE důsledně urychluje transformaci na softwarově orientovaného poskytovatele mobility.

Jejda!
Zdá se, že váš prohlížeč není aktuální. Možná náš web nefunguje optimálně. Většina prohlížečů (ale ne MS Internet Explorer 11 a starší) stále funguje dobře.

Doporučujeme aktualizovat webový prohlížeč!
Nejnovější verze může zajistit dobrý zážitek kdekoli na internetu.

Děkuji za vaši návštěvu a bavte se,
Váš tým Volkswagen