Menu
Zavřít

6.6.2022 Volkswagen oslavuje 20. výročí modelu Golf R jubilejní edicí

Vyšší výkon, více dynamiky, více emocí: Exkluzivní model je s 245 kW/333 k1 o 13 k výkonnější než aktuální Golf R2. Golf R „20 Years“1 ohromí svou exkluzivní výbavou, působivými sportovními výkony a výrazným akustickým projevem. Golf R „20 Years“ je prvním modelem značky Volkswagen na světě, který má v interiéru velmi kvalitní ozdobná obložení z pravého karbonu. Předprodej vrcholného modelu začne v červnu.

Praha - Nejrychlejší písmeno v abecedě značky Volkswagen slaví narozeniny. Volkswagen představil ve světové premiéře exkluzivní speciální edici Golf R "20 Years" k 20. jubileu vrcholného modelu Golf R. Speciální edice dosáhne sběratelského statusu již jako nový vůz, protože její výroba bude omezena na jeden rok. Prémiové sportovní modely se zvýšeným výkonem od společnosti Volkswagen R mají své kořeny na závodních okruzích a ztělesňují transfer inovativních technologií do sériové výroby. Jejich výrazný design a mimořádně vysoká úroveň sportovních výkonů vyvolává nadšení v komunitách fanoušků na celém světě.

Nová speciální edice Golf R "20 Years" s legendárním předchůdcem, modelem Golf R32, z roku 2002.

Golf R "20 Years" dává najevo své výjimečné postavení již při startu. Turbodmychadlem přeplňovaný dvoulitrový čtyřválec dosahuje nejvyššího výkonu 245 kW (333 k) opravdu působivým způsobem. Řidič si může zvolit režim emocionálního startu, který zvýší otáčky motoru před rozjezdem až na 2500 min-1 a zajistí mimořádně výrazný akustický projev motoru, čímž v řidiči umocní očekávání typického zážitku z řízení modelu R. Při manuálním řazení vyšších převodových stupňů v provozních režimech S a S+ poskytuje DSG při každém ovládání sportovními pádly pod volantem na pravé straně citelnou zpětnou vazbu převodovky a poháněcího řetězce. Optimalizované nastavení motoru kromě toho umožňuje mimořádně spontánní změny zatížení. Speciální funkce udržuje turbodmychadlo v konstantně vysokých otáčkách i při jízdě s částečným zatížením, aby motor dokázal při následném požadavku intenzivního zrychlení reagovat ještě rychlejším nárůstem hnací síly. Dynamiku a sportovní výkony na silnici zlepšuje také otevřená škrticí klapka po uvolnění pedálu plynu. Toto řešení umožňuje při uvolnění pedálu plynu a opětovném zrychlení rychlejší nárůst točivého momentu a citelně optimalizuje reakce motoru. Golf R "20 Years" se tak ve sportovních jízdních situacích chová ještě dynamičtěji a stabilněji.

Golf R "20 Years" je sériově vybaven paketem "R-Performance" známým z Golfu R (obsahuje mj. R-Performance Torque Vectoring v kombinaci s manažerem jízdní dynamiky a dva dodatečné jízdní režimy "Special" a "Drift") a jeho hodnotu zvyšují exkluzivní designové highlighty. Střešní spoiler vzadu umocňuje sportovní vzhled vozidla, které je sériově vybaveno 19" koly "Estoril" z lehké slitiny.

Sportovnost a exkluzivitu prémiové sportovní značky společnosti Volkswagen vyzařuje také interiér. Poprvé jsou ve voze značky Volkswagen sériově dodávaná ozdobná obložení z pravého karbonu na přístrojové desce a výplních dveří. Speciální edici zdobí modrá loga R, například na multifunkčním sportovním volantu (v poloze 6 hodin). Také na krytu klíčku od vozidla se skví modré logo R a signalizuje řidiči, že přichází k mimořádnému vozu.

Stejně jako všechny verze modelu Golf se i speciální edice Golf R "20 Years" vyrábí v závodě Wolfsburg, rodišti Golfu. V polovině roku 2022 se Golf R "20 Years" začne prodávat na mnoha evropských trzích a v Severní Americe.

Speciální edice Golf R "20 Years" je výrobně omezená lhůtou 1 roku. Do ČR dorazí celkem 20 ks vozů z této edice. Cena speciálního paketu "20 Years" je 109 000 Kč vč. DPH. Objednání vozu a jeho přesnou konfiguraci lze provést pouze osobně u autorizovaného prodejního partnera Volkswagen. Z toho důvodu nebude paket spuštěn v zákaznickém konfigurátoru na webových stránkách.

Golf R "20 Years" vychází z šesté generace ikonického modelu Golf R. Úspěšná historie modelu začala v roce 2002 premiérou modelu Golf R323, který měl pod kapotou šestiválcový motor 3,2 litru o výkonu 177 kW (241 k). Byl to nejvýkonnější Golf, který Volkswagen do té doby vyrobil. Jako technologický etalon své třídy nabízel pohon všech kol, vysokou úroveň dynamiky a exkluzivní design i výbavu. Golf R32 svými kvalitami fanoušky sportovní jízdy okamžitě přesvědčil a dosáhl trojnásobku původně plánovaného prodeje.

1) Vozidlo se zatím ještě neprodává.

2) Golf R (235 kW/320 k, se 7stupňovou převodovkou DSG) - spotřeba paliva (EU), l/100 km: město 9,0; mimo město 6,0-5,9; kombinovaná 7,1-7,0; emise CO2, g/km (kombinované): 163-161; třída hospodárnosti: D

3) Model se již neprodává.

Informace o značce Volkswagen:

Značka Volkswagen osobní vozy působí na více než 150 trzích po celém světě a vyrábí vozidla ve více než 30 závodech ve 13 zemích.  V roce 2020 vyrobil Volkswagen 5,3 milionu vozidel, mezi něž patří bestsellery, jako jsou Golf, Tiguan, Jetta nebo Passat, ale také úspěšné modely elektromobilů ID.3 a ID.4. V současnosti pracuje pro značku Volkswagen 184 000 lidí na celém světě. K tomu je nutné připočítat více než 10 000 prodejců s 86 000 zaměstnanci. Volkswagen svou strategií ACCELERATE důsledně urychluje transformaci na softwarově orientovaného poskytovatele mobility

Jejda!
Zdá se, že váš prohlížeč není aktuální. Možná náš web nefunguje optimálně. Většina prohlížečů (ale ne MS Internet Explorer 11 a starší) stále funguje dobře.

Doporučujeme aktualizovat webový prohlížeč!
Nejnovější verze může zajistit dobrý zážitek kdekoli na internetu.

Děkuji za vaši návštěvu a bavte se,
Váš tým Volkswagen