Menu
Zavřít

15.12.2021 Možnost výrazného snížení emisí CO2: Nejnovější vznětové motory jsou schváleny pro používání paliv vyráběných ze zbytkových a recyklovaných materiálů

Nafta s bio složkami výrazně vylepšuje bilanci emisí CO2, používání tohoto paliva je zajímavé především pro fleetové zákazníky. Nejnovější vznětové čtyřválce splňují evropskou normu EN 15940, a díky tomu mohou spalovat paliva z obnovitelných zdrojů. Volkswagen kromě rozšiřování produktového portfolia v oblasti elektromobility pokračuje ve zdokonalování vozidel se spalovacími motory s cílem snižovat jejich emise.

Praha - Volkswagen sníží ve své evropské flotile emise CO2 o 40 procent do roku 2030, a proto ve stále větší míře sází na vozidla s kompletně nebo částečně elektrickým pohonem. Další alternativou jsou modely s nejnovějšími vznětovými čtyřválci, které mohou nyní na základě oficiálního schválení společnosti Volkswagen používat parafinické motorové nafty. Tato nově vyvinutá paliva s obsahem bio složek umožňují při provozu vznětových motorů výrazné snížení emisí CO2, a to o 70 až 95 procent v porovnání s konvenční naftou. Volkswagen kromě urychleného zavádění elektromobility pokračuje v důsledném zdokonalování současného portfolia spalovacích motorů. Výrobce tím na jedné straně uspokojuje různé požadavky zákazníků a na druhé straně zohledňuje mezinárodně odlišné preference ohledně pohonu a příslušné všeobecné podmínky.

Všechny modely značky Volkswagen se čtyřválcovými vznětovými motory (TDI), které byly dodány od konce června letošního roku (od kalendářního týdne 25/21), jsou schváleny pro provoz s tzv. "parafinickými motorovými naftami" podle evropské normy EN 15940. Prof. Thomas Garbe, vedoucí oddělení paliv pro zážehové a vznětové motory ve společnosti Volkswagen, k tomu vysvětluje: "Používáním ekologických paliv ve schválených modelech značky Volkswagen umožňujeme zákazníkům v celé Evropě výrazně snížit jejich emise CO2, jakmile bude pro ně toto palivo lokálně dostupné. Použití parafinické motorové nafty je smysluplným řešením například pro firmy s kombinovaným vozovým parkem, který zahrnuje jak modely s elektrickým pohonem, tak i s konvenčními pohony."

Spektrum parafinických motorových naft je široké. Jedna skupina těchto paliv, např. HVO (Hydrotreated Vegetable Oil = hydrogenované rostlinné oleje), se vyrábí z biologických zbytků a odpadů. Uvedené rostlinné oleje se reakcí s vodíkem přeměňují na uhlovodíky, které se v libovolném množství přimíchávají do nafty, ale mohou být používány také ze 100 procent jako palivo. Rostlinné oleje, například řepkový olej, se mohou sice používat i pro výrobu HVO, ale maximální přínosy pro ochranu životního prostředí mají až při zpracování v podobě zbytků nebo odpadů, například použitého stolního oleje, pilin atd. Bio paliva, jako je HVO, jsou již na trhu a jejich podíl v Evropě by se v průběhu příštích deseti let mohl zvýšit pravděpodobně na 20 až 30 procent celkového trhu s energiemi pro silniční dopravu.

Zákazníci se již dnes mohou na trhu setkat s několika parafinickými motorovými naftami pod různými produktovými označeními, mj.

·         C.A.R.E Diesel,

·         NEXTBTL,

·         HVO.

Současně jsou také dostupné a výrazně více rozšířené motorové nafty, které odpovídají normě EN 590 a obsahují příměs parafinické motorové nafty. Mezi ně patří

·         Diesel R33,

·         V-Power Diesel,

·         OMV MaxxMotion,

·         Aral Ultimate Diesel atd.

Tato paliva lze používat pro všechny, ale i starší vznětové motory.

Budoucnost kromě toho přinese tzv. e-paliva, například PtL (Power-to-Liquid), vyráběná z CO2 a elektrické energie z obnovitelných zdrojů. Metody XtL (X-to-Liquid), GtL a PtL využívají možnost vyrábět z různých surovin nejprve syntézní plyn, který je následně tzv. Fischer-Tropschovou syntézou přeměňován na motorovou naftu odpovídající příslušné normě. K výrobě lze přitom zužitkovat nadměrná množství "zelené" elektrické energie.

Alternativní paliva jako dodatečná součást Way to Zero

Volkswagen výrazně urychluje ofenzivu v oblasti elektromobility v rámci své strategie ACCELERATE. Do roku 2030 vzroste podíl elektromobilů na prodeji značky v Evropě na více než 70 procent. Souběžně bude důsledně probíhat zdokonalování flotily vozů se spalovacími motory směrem k nižším emisím CO2 a vyšší hospodárnosti. Do roku 2050 bude Volkswagen kompletně klimaticky neutrální. Volkswagen v rámci Way to Zero plánuje snížit do roku 2030 emise na vozidlo v Evropě o 40 procent oproti stavu z roku 2018 - to je snížení v průměru o 17 tun CO2 na vůz napříč jeho celým životním cyklem. Volkswagen se tak hodlá stát v rámci své strategie ACCELERATE nejatraktivnější značkou pro trvale udržitelnou mobilitu.

1 Tiguan 2.0 TDI, 147 kW DSG 4MOTION - spotřeba paliva (EU) v l/100 km: město 6,3 / mimo město 4,7 / kombinovaná 5,3; emise CO2 v g/km: 140 (kombinované), třída hospodárnosti: B 

Informace o značce Volkswagen:

Značka Volkswagen osobní vozy působí na více než 150 trzích po celém světě a vyrábí vozidla ve více než 30 závodech ve 13 zemích.  V roce 2020 vyrobil Volkswagen 5,3 milionu vozidel, mezi něž patří bestsellery, jako jsou Golf, Tiguan, Jetta nebo Passat, ale také úspěšné modely elektromobilů ID.3 a ID.4. V současnosti pracuje pro značku Volkswagen 184 000 lidí na celém světě. K tomu je nutné připočítat více než 10 000 prodejců s 86 000 zaměstnanci. Volkswagen svou strategií ACCELERATE důsledně urychluje transformaci na softwarově orientovaného poskytovatele mobility.

 

Jejda!
Zdá se, že váš prohlížeč není aktuální. Možná náš web nefunguje optimálně. Většina prohlížečů (ale ne MS Internet Explorer 11 a starší) stále funguje dobře.

Doporučujeme aktualizovat webový prohlížeč!
Nejnovější verze může zajistit dobrý zážitek kdekoli na internetu.

Děkuji za vaši návštěvu a bavte se,
Váš tým Volkswagen