Menu
Zavřít

13.9.2021 Volkswagen zavádí bezdrátové aktualizace OTA pro všechny modely ID.

Volkswagen pokračuje v procesu transformace na softwarově orientovaného poskytovatele mobility. Nyní jsou již k dispozici bezplatné aktualizace pro modely ID.31, ID.42 a ID.4 GTX3. První aktualizace přinese zákazníkům benefity v podobě optimalizovaného rozpoznávání okolí, intuitivnějšího ovládání informačního a zábavního systému a dalších nových funkcí. Předseda představenstva značky Volkswagen Brandstätter: „Naše aktualizace ‚Over-the-Air‘ jsou klíčovým milníkem v naší strategii ACCELERATE, protože nám umožňují pokládat základy pro nové digitální obchodní modely.“

Praha - Volkswagen činí další velký krok v realizaci své strategie ACCELERATE a svého záměru stát se softwarově orientovaným poskytovatelem mobility. Všechny modely ID. budou s okamžitou platností dostávat pravidelné aktualizace softwaru prostřednictvím bezdrátového přenosu dat. V dosavadní zkušební fázi byly aktualizace k dispozici pouze pro zákazníky, kteří se zaregistrovali do klubu "ID. First Movers Club". "ID. Software 2.3" nabízí nové a optimalizuje již existující funkce. Síťové propojení všech vozů ID. umožní značce Volkswagen položit základy pro nové, zákaznicky orientované obchodní modely. Volkswagen je i nadále jediným výrobcem s vysokými objemy prodeje, který svým zákazníkům poskytuje tuto technologii.

"Kompletní dostupnost našich aktualizací 'Over-the-Air' potvrzuje inovační schopnosti značky Volkswagen a tvoří základ pro zcela nové, digitální zážitky zákazníků," říká předseda představenstva značky Volkswagen Rolf Brandstätter. "Současně pokládáme základy pro nové digitální obchodní modely a dosahujeme klíčového milníku v naší strategii ACCELERATE."

Aktualizace OTA (Over-the-Air) jako základ pro nové obchodní modely a dodatečné výnosy

Společnost Volkswagen plánuje, že bude v cca dvanáctitýdenním intervalu poskytovat svým zákazníkům bezplatný software pro aktualizaci jejich vozů. Volkswagen tímto krokem posune zkušenosti zákazníků na ještě vyšší úroveň. Volkswagen také usiluje o zvýšení výnosů v průběhu fáze používání vozidla prostřednictvím nových obchodních modelů založených na datech. Dodatečné výnosy přinesou služby a funkce, které si zákazníci mohou kdykoli objednávat podle potřeby. Může se jednat například o asistenční systém Travel Assist nebo o vylepšené provozní vlastnosti baterie při cestování na delší vzdálenosti. Později se počítá dokonce s funkcí automatizované jízdy. Volkswagen spatřuje potenciál pro dodatečné zvýšení výnosů v řádu stovek milionů eur v průběhu několika let.

Aktualizace OTA (Over-The-Air) pro všechny modely ID.

Zaměření na zákazníky

Aktualizace OTA (Over-the-Air) jsou vyvíjeny v úzké spolupráci se softwarovou společností koncernu Volkswagen, CARIAD. "Nové aktualizace jsou zásadní funkcí digitálního, síťově propojeného automobilu. Pro naše zákazníky budou brzy stejně běžné jako u chytrých telefonů," říká Thomas Ulbrich, člen představenstva značky Volkswagen, odpovědný za technický vývoj. "Vývoj softwaru je integrační a rychlý. Stejně jako technologické společnosti pracujeme v krátkých cyklech, a aktualizace našim zákazníkům poskytujeme v patřičně krátkých intervalech."

Volkswagen chce zůstat v kontaktu se svými zákazníky i po prodeji vozu nebo uzavření leasingové smlouvy, aby jim mohl poskytovat digitální služby. "Vozidla, která jsou vždy vybavena nejnovějším softwarem, poskytují zákazníkům excelentní digitální zážitky. Proto je tato oblast pro náš budoucí úspěch maximálně důležitá," dodává Ulbrich. "Vůz díky pravidelným aktualizacím nejenže zůstane aktuální, ale stane se navíc ještě lepším."

Aktualizace optimalizují bezpečnostní a komfortní funkce

Některé nové funkce se týkají světelného pruhu ID. Light ve spodní části čelního skla, který nyní intuitivně poskytuje řidiči informace podporující energeticky hospodárnou jízdu. ID. Light kromě toho optimalizuje také jízdu se zapnutým adaptivním tempomatem ACC ("Adaptive Cruise Control"). Aktualizace zahrnuje rovněž vylepšený software pro zpracování obrazu z multifunkční kamery. Rozpoznávání motocyklů a ostatních účastníků silničního provozu je díky tomu ještě rychlejší. To samé platí při jízdě za tmy. Je-li vůz vybaven dynamickým ovládáním dálkových světel, bude nyní činnost tohoto přínosného asistenta ještě preciznější. Grafické zobrazování na infotainmentu je přehlednější a snadněji čitelné, ovládání intuitivnější - z toho je patrné, jak Volkswagen reaguje na odezvu od prvních uživatelů modelů ID.

Digitální zkušenosti zákazníků se stávají středem zájmu ve všech vývojových stupních produktů a služeb v rámci celého životního cyklu vozidla. Aktualizace OTA (Over-the-Air) pokládají v rámci strategie ACCELERATE základy nových obchodních modelů a produktové optimalizace se zaměřením na požadavky zákazníků.

1 ID.3 - kombinovaná spotřeba elektrické energie v kWh/100 km (EU): 17,7 - 14,5; kombinované emise CO2 v g/km: 0; třída hospodárnosti: A+

2 ID.4 - kombinovaná spotřeba elektrické energie v kWh/100 km (EU): 16,9 - 15,5; kombinované emise CO2 v g/km: 0; třída hospodárnosti: A+

ID.4 GTX - kombinovaná spotřeba elektrické energie v kWh/100 km (EU): 16,3; kombinované emise CO2 v g/km: 0; třída hospodárnosti: A+

Informace o značce Volkswagen:

Značka Volkswagen osobní vozy působí na více než 150 trzích po celém světě a vyrábí vozidla ve více než 50 závodech ve 14 zemích.  V roce 2019 vyrobil Volkswagen 6,28 milionu vozidel, mezi něž patří bestsellery, jako jsou Golf, Tiguan, Jetta nebo Passat. V současnosti pracuje pro značku Volkswagen 195 878 lidí na celém světě. K tomu je nutné připočítat více než 10 000 prodejců s 86 000 zaměstnanci. Volkswagen důsledně urychluje vývoj konstrukce automobilu. Elektrická mobilita, chytrá mobilita a digitální transformace značky jsou strategickými klíčovými tématy budoucnosti.

 

Jejda!
Zdá se, že váš prohlížeč není aktuální. Možná náš web nefunguje optimálně. Většina prohlížečů (ale ne MS Internet Explorer 11 a starší) stále funguje dobře.

Doporučujeme aktualizovat webový prohlížeč!
Nejnovější verze může zajistit dobrý zážitek kdekoli na internetu.

Děkuji za vaši návštěvu a bavte se,
Váš tým Volkswagen