Menu
Zavřít

7.12.2020 Volkswagen se stal v listopadu opět jedničkou mezi importéry

V listopadu bylo v České republice registrováno 2227 nových vozů Volkswagen, od začátku ledna dosáhl počet registrací 14 657. Listopadovým bestsellerem je nový Golf, třetí nejoblíbenější model na českém trhu, a velkému zájmu se těší také inovativní elektromobil ID.3. Volkswagen zůstává pro zákazníky jistotou, na kterou se mohou spolehnout i v době koronavirové pandemie, mimo jiné díky nově spuštěnému online prodeji.

Praha - Volkswagen je s 14 657 registracemi od ledna do listopadu druhou nejprodávanější značkou absolutně a jedničkou mezi importéry. Mimořádně úspěšný listopad přinesl 2227 registrací nových vozů Volkswagen, což představuje meziroční nárůst o 30,8 %. Velkému zájmu českých zákazníků se těší především nový Golf, který byl v listopadu třetím nejprodávanějším modelem na českém trhu. Nad očekávání dobrého přijetí se u českých zákazníků dočkal také revoluční elektromobil ID.3. Prodejci značky Volkswagen využívají ke komunikaci se svými klienty i k samotnému prodeji stále častěji internet.

"Listopadové výsledky ukazují, že Volkswagen zůstává pro české zákazníky jistotou v nejisté době koronavirové pandemie," říká Patrik Fejtek, ředitel divize Volkswagen osobní vozy společnosti Porsche Česká republika. "Skvěle se daří letošním novinkám - osmé generaci legendárního Golfu, ale i novému elektromobilu ID.3, který se hned od uvedení na český trh začal dobře prodávat. Zákazníkům vycházíme maximálně vstříc i v době uzavřených dealerství. Spustili jsme online prodej a naši prodejci poskytují stále častěji individuální poradenství prostřednictvím internetové komunikace."

V listopadu byl Volkswagen Golf s 1039 registrovanými novými vozy třetím nejprodávanějším modelem na českém trhu, a to v těsném závěsu za dvěma modely domácí značky Škoda. Golf tak významně přispěl k celkovému počtu 2227 registrací, s nimiž Volkswagen obsadil v žebříčku značek druhé místo, takže mezi importéry mu patří pozice jedničky. Přestože celkový trh poklesl v listopadu o více než 13 procent, zaznamenal Volkswagen meziroční nárůst o bezmála 31 %. Mezi nejžádanější vozy s logem VW patřily v uplynulém měsíci kromě Golfu také modely Passat (310 vozů), Tiguan (226 vozů) a Touran (204 vozů). Od začátku ledna do konce listopadu letošního roku si Volkswagen připsal na své konto 14 657 registrací, což mu rovněž zajišťuje první místo mezi dováženými značkami a druhé místo v absolutním pořadí.

Osmá generace Golfu slaví u českých zákazníků velké úspěchy

Jejda!
Zdá se, že váš prohlížeč není aktuální. Možná náš web nefunguje optimálně. Většina prohlížečů (ale ne MS Internet Explorer 11 a starší) stále funguje dobře.

Doporučujeme aktualizovat webový prohlížeč!
Nejnovější verze může zajistit dobrý zážitek kdekoli na internetu.

Děkuji za vaši návštěvu a bavte se,
Váš tým Volkswagen