Menu
Zavřít

9.11.2020 Nové modely Volkswagen Arteon a Arteon Shooting Brake přijíždějí k českým prodejcům

Nový modely Arteon a Arteon Shooting Brake jsou připraveny k testovacím jízdám. Nabídku rozšíří inovativní Arteon eHybrid s plug-in hybridním pohonem a sportovní Arteon R. Ceny začínají již od 851 900 Kč včetně DPH.

Volkswagen zahajuje prodej modernizované modelové řady Arteon na českém trhu. První vozy jsou již k dispozici u prodejců. Zákazníci se tak mohou důkladně seznámit se všemi novinkami nového Arteonu, který je poprvé nabízen i jako dynamický Shooting Brake s atletickým duchem sportovního kupé a prostorností a variabilitou kombi. Interiér zaujme digitalizovanou přístrojovou deskou s rozšířenou konektivitou. Bezpečnost a komfort zvyšují inovativní asistenční systémy. Nabídku verzí rozšíří plug-in hybridní Arteon eHybrid a sportovní Arteon R. Cestování ve velkém stylu si lze za volantem Arteonu užívat již od 851 900 Kč včetně DPH.

"Volkswagen pokračuje v letošní produktové ofenzivě zahájením prodeje modernizované modelové řady Arteon včetně zcela nové karosářské verze Arteon Shooting Brake," říká Patrik Fejtek, ředitel divize Volkswagen osobní vozy společnosti Porsche Česká republika. "Jsem přesvědčen o tom, že nový Arteon, který je již k dispozici u našich autorizovaných partnerů, zaujme nejen svým expresivním a avantgardním designem, ale také nejmodernější technikou, která posouvá emocionální zážitky z řízení automobilu kategorie gran turismo do zcela nové dimenze."

Zájemci o modernizovaný Volkswagen Arteon a zcela nový Arteon Shooting Brake mají na výběr čtyři varianty výbavy s bohatou sériovou výbavou: Arteon (od 851 900 Kč včetně DPH), Elegance (od 962 900 Kč), R-Line (od 974 900 Kč) a R (cena bude stanovena později). Verze Shooting Brake jsou o 25 000 Kč dražší, zahrnují však v sériové výbavě navíc systém Easy Open včetně Keyless Access.

Nové modely Arteon a Arteon Shooting Brake nabízejí exkluzivní design a nejmodernější techniku

Optimální konfiguraci vozu podle přání zákazníka umožňuje také široké portfolio pohonů. Jeho součástí jsou zážehové jednotky 1.5 TSI (110 kW/150 k) nebo 2.0 TSI (140 kW/190 k, 206 kW/280 k nebo 235 kW/320 k) a turbodiesely 2.0 TDI (110 kW/150 k a 147 kW/200 k). Absolutní novinkou je plug-in hybridní pohon 1.4 TSI PHEV o výkonu 115 kW/156 k, dodávaný stejně jako ostatní motory pro obě karosářské verze. V závislosti na zvoleném motoru zajišťuje přenos hnací síly 6stupňová manuálně řazená převodovka nebo 7stupňová automatická převodovka DSG. Alternativou pohonu předních kol je vyspělý pohon všech kol 4Motion.

Volkswagen nabízí nový Arteon s rozsáhlou sériovou výbavou a prodlouženou zárukou na 5 let/100 000 km. Z vyspělých asistenčních systémů disponují všechny varianty bez příplatku funkcemi Light Assist, ACC, Front Assist, Lane Assist, PreCrash, Park Pilot a rozpoznáváním chodců. Atraktivní automobil kategorie gran turismo rozmazluje svou posádku mimo jiné digitální přístrojovou deskou Digital Cockpit Pro, třízónovou automatickou klimatizací Climatronic a ergonomickými sedadly s velkorysou nabídkou prostoru ve všech směrech. Zkrátka nepřichází ani praktičnost, což dokládá objem snadno přístupného a variabilního zavazadlového prostoru 563 až 1557 litrů u Arteonu, resp. 565 až 1632 litrů u verze Arteon Shooting Brake. Individuální požadavky uspokojí rozsáhlá nabídka paketů i jednotlivých prvků výbavy na přání.

Jejda!
Zdá se, že váš prohlížeč není aktuální. Možná náš web nefunguje optimálně. Většina prohlížečů (ale ne MS Internet Explorer 11 a starší) stále funguje dobře.

Doporučujeme aktualizovat webový prohlížeč!
Nejnovější verze může zajistit dobrý zážitek kdekoli na internetu.

Děkuji za vaši návštěvu a bavte se,
Váš tým Volkswagen