Menu
Zavřít

3.6.2020 První fakta o novém modelu Arteon před jeho virtuální světovou premiérou 24. června 2020

Modernizovaná verze dynamického čtyřdveřového vozu se splývavou zádí bude uvedena na trh společně s druhou karosářskou variantou Arteon Shooting Brake. Rozsáhlá modernizace modelové řady zahrnuje nové technicky vyspělé pohony a inteligentní komfortní a asistenční systémy.

Arteon1 je avantgardním, dynamickým a hospodárným automobilem, který ztělesňuje "gran turismo", cestování ve velkém stylu, v podání značky Volkswagen. Volkswagen nyní zveřejnil první výhled na nový model Arteon. Kromě klasického vozu kategorie "gran turismo" bude v rámci této modelové řady nově nabízena i druhá karosářská varianta, s označením Shooting Brake. Ta se vyznačuje dynamicky elegantním vzhledem a pozoruhodnou variabilitou verzí Variant. Klaus Bischoff, šéfdesignér koncernu a značky Volkswagen, k tomu říká: "S modelem Arteon Shooting Brake jsme vytvořili novou rovnováhu rychlosti, síly a prostoru."

Arteon bude nově nabízen i v další karosářské variantě Shooting brake

Volkswagen představí u příležitosti debutu druhé karosářské verze Arteonu rozsáhlou modernizaci této modelové řady. V interiéru čeká na cestující zcela nové uživatelské prostředí, které koresponduje s exkluzivním charakterem modelu Arteon. Nejvyšší úroveň konektivity poskytnou nejnovější informační a zábavní systémy na základě třetí generace modulární platformy MIB3. Novou technikou kromě toho disponuje také optimalizovaná paleta pohonů.

Všem motorům je společná vysoká hospodárnost společně s nízkými emisemi a mimořádně vysokými hodnotami točivého momentu. Maximální hospodárnosti bylo dosaženo inovativní technikou v konstrukci motoru a výfukové soustavy, díky níž je Arteon skvěle připraven na budoucnost. Výbava avantgardní modelové řady byla rozšířena také o inteligentní asistenční systémy. Příkladem je "Travel Assist". Jeho prostřednictvím mohou řidiči nových modelů Arteon v případě potřeby poprvé využívat funkci vysoce automatizované jízdy. Volkswagen tak dokáže při cestování - pod dohledem řidiče - převzít až do rychlosti jízdy 210 km/h kontrolu nad řízením, zrychlováním a brzděním.

Světová premiéra modelů Arteon a Arteon Shooting Brake se uskuteční v červnu, kdy budou zveřejněny také podrobné informace.

 

1) Vozidlo je studií, která se příliš neliší od budoucí sériově vyráběné verze.

Jejda!
Zdá se, že váš prohlížeč není aktuální. Možná náš web nefunguje optimálně. Většina prohlížečů (ale ne MS Internet Explorer 11 a starší) stále funguje dobře.

Doporučujeme aktualizovat webový prohlížeč!
Nejnovější verze může zajistit dobrý zážitek kdekoli na internetu.

Děkuji za vaši návštěvu a bavte se,
Váš tým Volkswagen