Pro co nejlepší webový zážitek
Tyto webové stránky používají cookies tak, aby umožnili co nejpříjemnější uživatelský přístup. Pokračováním v používání těchto našich webových stránek souhlasíte s používáním našich cookies (nezbytných základních cookies). Cookies podléhající povinnému schválení (analytické soubory cookie, funkční soubory cookie, soubory cookie pro osobní obsah) budou nastaveny až po jejich aktivaci. Pokud souhlasíte s používáním cookies, naši partneři (poskytovatelé cookies a IT služeb) zpracují Vaše identifikační údaje. Za tyto webové stránky a soubory cookie odpovídá společnost Porsche Česká republika s.r.o. Další informace o použitých cookies a jejich deaktivaci naleznete v informacích o ochraně osobních údajů.

5.5.2020 Volkswagen ID.3 získal prestižní ocenění za design

ID.3 triumfoval v soutěži „Automotive Brand Contest 2020“ dvěma nejvyššími hodnoceními. Také nový Golf a ID. SPACE VIZZION obdržely ocenění v prestižní mezinárodní designérské soutěži pro automobilové značky.

Značka Volkswagen zářila v soutěži "Automotive Brand Contest 2020" v oblasti automobilového designu, v níž obdržela celkem pět ocenění. Elektromobil ID.31 získal nejvyšší hodnocení "Best of Best" hned ve dvou kategoriích. Mezi letošní oceněné automobily patří také nový Golf a studie ID. SPACE VIZZION2. "Automotive Brand Contest" je jedinou, nezávislou a mezinárodní designérskou soutěží pro automobilové značky.

Volkswagen vítězí v soutěži "Automotive Brand Contest": ID.3, ID. SPACE VIZZION a nový Golf

Model ID.3 obdržel ocenění "Best of Best" v kategoriích "Exterior Volume Brand" a "Interior Volume Brand" ("Nejlepší z nejlepších" v oblastech vnějšího a vnitřního designu mezi značkami s vysokým objemem výroby). Porota k tomu ve svém oficiálním zdůvodnění uvádí: "ID.3 je výrazným automobilem s ladnými křivkami a hladkými plochami - jeho interiér a exteriér působí dojmem, jako by byly vyrobeny z jednoho kusu materiálu. ID.3 přesvědčí moderní interpretací typického designérského stylu značky Volkswagen - nový model je dlouho očekávaným, mladým Volkswagenem s nezbytnou odvahou k novým krokům."

Klaus Bischoff, šéfdesignér koncernu Volkswagen, vysvětluje: "ID.3 je pro nás vstupem do nové éry mobility. Současně je vstupem do digitální éry designu, v níž chceme vytvářet pro uživatele nejlepší možné zážitky nejmodernějšími metodami práce ve virtuální realitě napříč jednotlivými týmy. Ocenění poroty ukazuje, že jsme na správné cestě."

Vítězem letošní soutěže je také nový Golf, jehož osmá generace byla uvedena na trh na konci roku 2019. Porota mu udělila ocenění "Winner" ("Vítěz") v kategoriích "Exterior Volume Brand" a "Interior Volume Brand". Studie ID. SPACE VIZZION, sedmý člen rodiny ID. s dokonalou aerodynamikou a velkorysým vnitřním prostorem, byla vyhlášena "Vítězem" ("Winner") v kategorii "Concepts" ("Koncepční vozy").

Soutěž "Automotive Brand Contest" je pořádána od roku 2011. Nezisková organizace "Rat für Formgebung" (Rada pro design), založená v roce 1953 na popud Spolkového sněmu, v ní oceňuje výjimečný produktový a komunikační design a zaměřuje pozornost na elementární význam značky a designu značky v automobilovém průmyslu. Mezioborová porota je složena ze zástupců médií, designu, průmyslu, univerzit a architektury. Oficiální předávání cen je plánováno na podzim ve Frankfurtu.

1) ID.3 - Vozidlo se dosud neprodává.
2) ID. SPACE VIZZION - Vozidlo je studie.