2.4.2020 Jarní servis Volkswagen: Ahoy! Jaro

Atraktivní nabídka všech servisních služeb od pneuservisu přes originální díly a příslušenství až po výhodné servisní úkony. Autorizované servisy zůstávají v omezeném provozu nadále otevřeny. Originální příslušenství Volkswagen zahrnuje nosiče jízdních kol i kajaků. Jarní servisní nabídka platí do 30. června 2020.

Volkswagen Service nenechává nic náhodě a s přicházejícím jarem poskytuje majitelům osobních a lehkých užitkových vozů Volkswagen všech věkových kategorií komplexní servisní služby. V rámci sezonní kampaně Volkswagen Service Jaro 2020 nabízejí autorizované servisy Volkswagen až do 30. června kompletní prohlídku a posouzení technického stavu vozidla po zimním provozu, profesionální pneuservis, originální příslušenství a mnoho dalších poprodejních služeb za mimořádně výhodných podmínek.

Výhodné servisní služby nejen pro vodáky, ale pro všechny majitele osobních a lehkých užitkových vozů Volkswagen platí do 30. června

"Zimní období završila značná omezení kvůli koronavirové epidemii, ale standardů kvality a rozsahu servisních služeb, poskytovaných majitelům osobních a užitkových vozů Volkswagen, se zatím větší omezení netýkají," říká Jan Špinar, vedoucí divize After Sales společnosti Porsche Česká republika. "Zákazníci se o tom mohou přesvědčit i v rámci servisní nabídky Volkswagen, která připraví jejich vůz na spolehlivý a bezpečný provoz během jarního a letního období. V oblasti příslušenství máme připraveny nejrůznější nosiče sportovního vybavení od jízdních kol až po kajaky. Stranou pozornosti by neměla zůstat ani neustále rozšiřovaná nabídka v oblasti konektivity, ani sortiment lifestylových doplňků s novými logy značek Volkswagen a Volkswagen Užitkové vozy."

Základem přípravy vozidla na letní sezonu je servisní prohlídka, kterou autorizované servisy Volkswagen nabízejí již za 299 Kč. Důkladné kontrole stavu a funkčnosti jsou podrobeny všechny důležité komponenty vozidla, ať se jedná o brzdovou soustavu, výfukový systém, kola a pneumatiky, chladicí soustavu, klimatizaci, stěrače a ostřikovače, stav akumulátoru, řemenové rozvody, osvětlení včetně správného nastavení nebo provozní kapaliny. Technici v servisní databázi také zkontrolují, zda byly na vozidle realizovány případné svolávací akce, týkající se příslušného modelu. Odstranění zjištěných technických nedostatků lze často vyřešit přímo na místě. Zákazníci přitom mají řadu možností, jak získat profesionální péči s kvalitními Originálními, Výměnnými a Economy díly Volkswagen, a ještě přitom ušetřit.

Mezi často vyměňované díly patří stírací lišty, jejichž úkolem je zajišťovat dobrý výhled z vozu i za nepříznivého počasí. Autorizované servisy Volkswagen proto v rámci aktuální sezonní servisní kampaně Volkswagen Service Jaro 2020 poskytují svým zákazníkům, kteří si zakoupí a nechají vyměnit nové stírací lišty, 1 litr originálního koncentrátu letní směsi do ostřikovačů jako bonus zdarma.

Autorizované servisy Volkswagen doporučují pro všechny opravy a výměny Originální díly Volkswagen pro jejich nekompromisní kvalitu. Majitelům starších vozů se v některých případech může vyplatit pořízení Výměnných a Economy dílů Volkswagen, jejichž předností jsou o poznání nižší ceny při splnění přísných požadavků na funkčnost a bezpečnost. Na všechny díly se přitom vztahuje dvouletá záruka.

Další možností, jak ušetřit, jsou výhodné servisní úkony za Volkswagen kompletní ceny. V rámci tohoto programu lze například u modelu Golf VII 1.2 TSI s výkonem 77 kW a rokem výroby 2013 uskutečnit výměnu brzdových kotoučů a brzdového obložení vpředu za 7000 Kč a vzadu za 7300 Kč. Výměna brzdové kapaliny vyjde na 1000 Kč. U stejně starého modelu Caddy s motorem 1.6 TDI a výkonu 75 kW stojí výměna prachového a pylového filtru 700 Kč.

Pneumatiky jsou nenápadnou, a proto i často podceňovanou součástí výbavy vozidla. V autorizovaných servisech Volkswagen je jim však věnována náležitá pozornost. Při jarní údržbě vozidla je samozřejmostí nejen přezutí ze zimních pneumatik na letní, ale také důkladná kontrola jejich stavu. Opotřebované či poškozené pneumatiky je totiž nutné vyměnit za nové.

Volkswagen Pneuservis sází výhradně na kvalitu renomovaných značek a každému zákazníkovi připraví výběr nejvhodnějších pneumatik pro jeho vozidlo. S nákupem nových pneumatik se pojí PneuGarance - tříletá záruka na neopravitelná poškození vzniklá při běžném provozu včetně najetí na obrubník. Mnohým nepříjemnostem lze navíc předejít speciálními pneumatikami s technologií AirStop. Vznikne-li průnikem tělesa do pneumatiky otvor o průměru až 5 mm, těsnicí hmota jej okamžitě zacelí, aby řidič mohl bezpečně pokračovat v jízdě.

Komplexní služby Volkswagen Pneuservisu zahrnují kromě samotné výměny kompletů kol a pneumatik včetně jejich vyvážení, také očištění, ošetření a uskladnění pneumatik. Při výměně opotřebovaných pneumatik je samozřejmostí jejich bezplatná ekologická recyklace. V rámci aktuální servisní nabídky Volkswagen Service Jaro 2020 je navíc možné při zakoupení 4 kusů nových pneumatik či sady kompletních kol s pneumatikami získat poukaz na služby Volkswagen Pneuservisu v hodnotě 500 Kč - ten lze následně uplatnit jako odečet z cenu pneu/kol, nebo jako bonus na montáž pneumatik na vozidlo, či na uskladnění pneumatik/kompletních kol.

Pro fanoušky cyklistiky připravil Volkswagen Service soutěž o aktivní dovolenou v Areálu Kouty, horském centru zábavy a sportu v Jeseníkách. Zákazníci, kteří do 21. června 2020 zakoupí jakýkoli nosič jízdních kol, se mohou přihlásit do soutěže o 3 poukazy na ubytování v moderním apartmánu na 3 noci pro 2 osoby včetně snídaně a dvoudenní permanentky na lanovku pro návštěvu vyhlášeného bike parku a unikátní vodní elektrárny Dlouhé stráně.

Střešní nosič jízdních kol v jedinečném designu lze pořídit již za 3 670 Kč. Alternativou je nosič dvou jízdních kol na tažné zařízení za 18 490 Kč. Jedná se o nejlehčí nosič ve své třídě se snadnou montáží i manipulací. Složený nosič je možné u některých modelů uložit do prohlubně pro náhradní kolo. Úhel sklopení 90 stupňů usnadňuje přístup do zavazadlového prostoru i u vozidel s velkým zadním výklopným víkem, jímž jsou vybaveny například modely T6 nebo Caddy. K dispozici je také verze pro 3 jízdní kola s kompaktní a lehkou konstrukcí a praktickou taškou pro přenášení.

Nosiče jízdních kol pro osobní i užitkové vozy Volkswagen jsou stejně jako všechny produkty z nabídky Originálního příslušenství Volkswagen včetně nosičů kajaků pro vodáky vyvíjeny souběžně s vozidlem, důkladně testovány a vyráběny z kvalitních materiálů, aby byla zaručena nejvyšší možná úroveň bezpečnosti, komfortu, odolnosti a praktické využitelnosti.

V nabídce samozřejmě nechybí ani vkusné doplňky pro individualizaci vzhledu exteriéru. Skvělým příkladem jsou dynamické středové kryty kol, u nichž se logo VW za jízdy neotáčí. Sada 4 kusů vyjde na 3050 Kč.

Sortiment Originálního příslušenství Volkswagen se v letošní sezoně zaměřuje také na stále důležitější konektivitu. Kvalitní a spolehlivé připojení chytrého telefonu nebo jiného přenosného zařízení k informačnímu a zábavnímu systému vozidla umožní prémiový kabel za 820 až 1 140 Kč v závislosti na délce (30 cm nebo 70 cm). Kabel je nabízen s konektory pro vstupy USB-A, USB-C, micro USB a Apple Lightning. Důležité nabíjení chytrých telefonů i tabletů za jízdy zajistí dva vstupy USB (2x 2,4 A) za 860 Kč.

Výhody konektivity mohou využívat také majitelé starších vozů Volkswagen, a to díky praktické a užitečné aplikaci Volkswagen Connect Go ve spojení se zařízením DataPlug (za 990 Kč). DataPlug se připojí k diagnostickému systému vozidla, aby mohly být veškeré informace o vozidle přenášeny prostřednictvím Bluetooth do chytrého telefonu. Řidič tak má kdykoli přehled o všech základních provozních údajích, může analyzovat svůj styl jízdy, vést si knihu jízd, vyhodnocovat statistiky o doplňování paliva a provozních nákladech, objednávat svůj vůz do servisu nebo si vyhledat polohu zaparkovaného vozu. Neustále rozšiřovaná nabídka zahrnuje řadu dalších systémů, využitelných v závislosti na modelu, a to i ve vzájemné kombinaci: We Connect (na základě integrované karty eSIM v modelech Arteon, Passat a Golf 8 od modelového roku 2020), Car-Net (pro některé modely od roku 2015), App Connect nebo již zmíněný We Connect Go.

Život nejen na cestách zpříjemní majitelům vozidel značek Volkswagen a Volkswagen Užitkové vozy stylové doplňky i předměty každodenní potřeby, vždy v prvotřídní kvalitě se sofistikovanými funkcemi a v atraktivním designu. Čaj nebo kávu je možné popíjet z termohrnku (820 Kč) o objemu 0,4 l, vyrobeného z ušlechtilé oceli a opatřeného laserově gravírovaným logem Volkswagen, nebo z bílého či modrého porcelánového hrnku za 190 Kč, zdobeného novým logem VW.

Sezónní nabídka Volkswagen Service Jaro 2020 pro majitele osobních a užitkových vozů Volkswagen platí do 30. června 2020 u participujících autorizovaných servisních partnerů. Nutno zdůraznit, že výše uvedené kompletní ceny, slevové poukazy Plus plán (lze uplatnit na servisní úkony, originální díly i příslušenství, k vyzvednutí u autorizovaných partnerů) a program Volkswagen STK Service platí u participujících partnerů do konce tohoto roku. Například výhodnost služeb autorizovaných servisů Volkswagen i pro majitele starších vozů dokládá program Volkswagen STK Service, který zahrnuje důkladnou přípravu vozidla na technickou kontrolu a měření emisí, po níž je zajištění technické kontroly v nezávislé stanici STK pro zákazníka zdarma.