Pro co nejlepší webový zážitek
Tyto webové stránky používají cookies tak, aby umožnili co nejpříjemnější uživatelský přístup. Pokračováním v používání těchto našich webových stránek souhlasíte s používáním našich cookies (nezbytných základních cookies). Cookies podléhající povinnému schválení (analytické soubory cookie, funkční soubory cookie, soubory cookie pro osobní obsah) budou nastaveny až po jejich aktivaci. Pokud souhlasíte s používáním cookies, naši partneři (poskytovatelé cookies a IT služeb) zpracují Vaše identifikační údaje. Za tyto webové stránky a soubory cookie odpovídá společnost Porsche Česká republika s.r.o. Další informace o použitých cookies a jejich deaktivaci naleznete v informacích o ochraně osobních údajů.

17.2.2020 Světová premiéra v Ženevě: První pohled na Golf GTD

Motor nového modelu Golf GTD kombinuje vysoký výkon s maximální hospodárností. Emise NOx enormně snižuje systém Twindosing se dvěma katalyzátory SCR. Charismatický design nového modelu Golf GTD vyzařuje dynamiku a suverenitu.

Volkswagen oslaví na mezinárodním Ženevském autosalonu (5. až 15. března) světovou premiéru modelu Golf GTD1. Mezi technické skvosty patří nejvýkonnější a - díky systému Twindosing - nejčistější turbodiesel (TDI), který kdy poháněl vozy Golf. Golf GTD díky němu snoubí suverénní dynamiku s vysokou hospodárností a minimálními emisemi. Charismatický design modelu Golf GTD zrcadlí jedinečnou kombinaci dynamiky a suverenity.

První upoutávka na nový Golf GTD

První Volkswagen Golf GTD byl představen v roce 1982 a do kompaktní třídy vnesl nové impulzy svým turbodieselem a podobným sportovním charakterem, jakým se vyznačoval první Golf GTI. Dlouhou tradici verzí "GTD" přenese do budoucnosti vrcholná vznětová verze vycházející z nové, osmé generace modelu Golf.

Na dynamickém konceptu prvního modelu Golf GTD se ani po téměř čtyřech desetiletích nic nezměnilo. Nový Volkswagen Golf GTD bude znovu jedním z nejhospodárnějších a současně i nejsportovnějších kompaktních modelů na trhu. Výrazného zvýšení výkonových parametrů bylo dosaženo s minimálními emisemi. Sportovní TDI se může pochlubit optimalizovanou účinností a dalším snížením emisí CO2. Současně se zlepšily reakce motoru na povely řidiče.

Díky novému systému Twindosing SCR s dvojitým vstřikováním kapaliny AdBlue se podařilo v porovnání s předchůdcem enormně snížit emise oxidů dusíku. TDI nového modelu Golf GTD se tak řadí mezi nejčistější spalovací motory na světě. Čtyřválec se ostatně spouští pulzujícím tlačítkem na zcela digitalizované přístrojové desce, které symbolizuje tep nové doby.

1) Vozidlo je studií, která se příliš neliší od budoucí sériově vyráběné verze.