Menu
Zavřít

14.1.2020 Nový Golf 8 lze již objednávat, ceny začínají od 479 900 Kč

Nová generace bestselleru sází na digitalizaci, konektivitu a intuitivní ovládání. Čtyři nové varianty výbavy s rozsáhlými možnostmi individualizace. Zpočátku jsou k dispozici čtyři motory, další verze budou následovat. Golf 1.5 TSI 130 k s výbavou Life je k dispozici již od 548 900 Kč, vstupní verze Golf stojí 479 900 Kč.

Praha - Volkswagen zahájil na českém trhu předprodej osmé generace modelu Golf. Nejúspěšnější evropský automobil lze objednávat za ceny od 479 900 Kč. Nejprogresivnější Golf všech dob nabízí již v základní verzi digitální panel přístrojů, přístup k internetovým službám, přední a zadní světlomety LED a nejmodernější asistenční systémy. Golf 8 navíc jako první Volkswagen využívá prostřednictvím komunikace Car2X kolektivní inteligence silniční dopravy a s předstihem upozorňuje řidiče na nebezpečí. V první fázi je nový Golf k dispozici se čtyřmi vyspělými motory TSI a TDI, jejichž spotřeba paliva byla snížena až o 17 procent.

Nový Golf lze již objednávat.

Nabídka výbav pro nový Golf je zcela nová. Vstupní verze za 479 900 Kč (1.0 TSI 81 kW/110 k - k dispozici bude od února 2020) nese označení "Golf". O stupeň výš stojí "Life" a roli vrcholných variant přebírají varianty výbavy "Style" a "R-Line". Paleta barev bude zpočátku složena z devíti laků - tří základních, čtyř metalických a dvou perleťových.

Základní verze "Golf": Již varianta výbavy "Golf" disponuje v sériové výbavě centrálním zamykáním "Keyless Go", zimním paketem s vyhříváním sedadel vpředu, kůží obšitého multifunkčního volantu a trysek ostřikovačů skla čelního okna, komunikací "Car2X", asistentem pro jízdu v jízdním pruhu "Lane Assist", asistentem pro detekci překážek před vozem "Front Assist" (včetně funkcí nouzového brzdění City a rozpoznávání chodců i cyklistů), digitálním panelem přístrojů ("Digital Cockpit"), informačním a zábavním systémem, systémem "App Connect", internetovými funkcemi a službami "We Connect" a "We Connect Plus", telefonním rozhraním Bluetooth, dvěma vstupy USB-C vpředu, automatickou klimatizací a předními i zadními světlomety LED.

"Life" jako první stupeň individualizace: Již od zahájení předprodeje nabízená varianta výbavy "Life" má nad rámec výbavy verze "Golf" sériově mimo jiné 16" kola "Norfolk" z lehké slitiny, třízónovou automatickou klimatizaci "Climatronic", paket "Světla a výhled", 12V elektrickou zásuvku v zavazadlovém prostoru, adaptivní tempomat "ACC" se systémem "Front Assist", dekorační osvětlení exteriéru a interiéru, hlasové ovládání, asistenta pro rozpoznávání dopravních značek, rozhraní pro indukční nabíjení chytrého telefonu, středovou loketní opěrku vpředu a vzadu (s dalšími dvěma vstupy USB a výdechy ventilační soustavy), různé chromované ozdobné prvky v interiéru, ultrazvukové parkovací senzory "ParkPilot", automatické funkce osvětlení pro jízdu na dálnici a ve městě a řadu dalších prvků. Nový Golf Life s motorem 1.5 TSI 96 kW/130 k stojí 548 900 Kč. S motorem 1.0 TSI 81 kW/110 k, který bude k dispozici od února 2020, vyjde na 524 900 Kč.

Elegantní "Style": Nejnáročnější zákazníky uspokojí nový Golf Style, který je nabízen za ceny od 614 900 Kč (s motorem 1.5 TSI 96 kW/130 k). Sériová výbava je oproti verzi "Life" rozšířena mimo jiné o 17" kola "Belmont" z lehké slitiny, světlomety LED PLUS, sedadla "ergoActive" s čalouněním "ArtVelours", paket "Světla a výhled" včetně asistenta dálkových světel "Light Assist", navigační systém "Discover Pro", bezdrátovou integraci iPhonu "App-Connect Wireless", asistenční systémy "Lane Assist" a "Side Assist", přednárazový bezpečnostní systém "PreCrash", paket "Zrcátka", rozšířené dekorační osvětlení interiéru s výběrem 30 barev světla a ozdobné obložení interiéru "Brushed Dark Metal". Variantu, poháněnou výkonnějším motorem 1.5 TSI 110 kW/150 k, lze objednávat za cenu 614 900 Kč.

Sportovní "R-Line": Pro fanoušky sportovního stylu je určen nový Golf R-Line, jehož dynamiku si mohou zákazníci vychutnávat za ceny od 650 900 Kč (s motorem 1.5 TSI 110 kW/150 k). Nad rámec varianty"Life" zahrnuje sériová výbava verze "R-Line" mimo jiné 17" kola "Valencia" z lehké slitiny, navigační systém "Discover Pro", vnější a vnitřní výbavu "R-Line" včetně specifických nárazníků, leskle černých prahových lišt a zadního difuzoru, sportovní sedadla s čalouněním "ArtVelours" a ozdobným kontrastním prošíváním, sportovní podvozek s progresivním řízením, černé čalounění stropu a tmavě tónovaná skla oken za střešními sloupky B. Předprodej modelu Golf R-Line bude spuštěn v posledním únorovém týdnu.

Všechny verze nového modelu Golf jsou ve srovnání s předchozí generací po dorovnání výbavy ještě dostupnější, a to v řádech desítek tisíc korun. U verze Style a R-line je nový Golf 8 dokonce o více než 80 tisíc Kč levnější než Golf 7 se srovnatelnou výbavou.

Rozsáhlé možnosti individualizace: Volkswagen Golf byl vždy automobilem, který překračoval hranice své třídy, a to nejen svým nadčasovým designem a všestranným konceptem, ale také rozsáhlými možnostmi individualizace. Na tuto tradici plynule navazuje i osmá generace, pro kterou je v nabídce výbavy na přání připraveno například posuvné a výklopné panoramatické střešní okno. Zákazníci si mohou pro svůj nový Golf 8 objednat také nový audiosystém Harman/Kardon s 10 reproduktory, napájenými 12kanálovým zesilovačem o výkonu 480 W, vyspělý navigační systém "Discover Pro" včetně přijímače digitálního rozhlasového vysílání DAB+ a inovativní světlomety "IQ.LIGHT LED Matrix", jež nový Golf přebírá od modelů Touareg a Passat.

Zahájení předprodeje se čtyřmi motory TSI a TDI: Nový Golf je v první fázi uvedení na trh nabízen se dvěma zážehovými (TSI) a dvěma vznětovými motory (TDI). Jedná se o technicky vyspělé čtyřválcové motory s přímým vstřikováním paliva, přeplňováním turbodmychadlem a filtrem pevných částic, které se vyznačují pozoruhodnou hospodárností. Oba motory TSI mají zdvihový objem 1,5 litru a systém přechodné deaktivace válců ACT. K dispozici jsou varianty s výkonem 96 kW/130 k, resp. 110 kW/150 k. Nové vznětové jednotky TDI lze objednávat ve výkonových verzích 85 kW/115 k a 110 kW/150 k. Systém dvounásobného vstřikování AdBlue s označením "Twindosing" u nich snižuje emise oxidů dusíku (NOx) až o 80 procent. TDI se zdvihovým objemem 2,0 litru nabízí přitom snížení spotřeby paliva v porovnání s porovnatelným předchůdcem až o 17 procent. Motory TSI a jednotka TDI o výkonu 115 k se dodávají s novou přímo řazenou šestistupňovou převodovkou, která přispívá k dalšímu snížení spotřeby paliva. Turbodiesel TDI o výkonu 150 k je sériově nabízen s rovněž hospodárnou sedmistupňovou převodovkou DSG. Další motory budou do nabídky zařazovány v průběhu letošního roku.

Osmá generace: Nový Volkswagen Golf 8 přebírá štafetu od svých úspěšných předchůdců, jichž bylo od roku 1974 prodáno více než 35 milionu vozů. Kompaktní pětidveřová karoserie má vnější rozměry 4285 x 1789 x 1456 mm. Za zadními sedadly je k dispozici zavazadlový prostor o objemu 380 litrů, který lze sklopením opěradel zvětšit až na 1237 litrů. Nabídka motorů byla v porovnání s předchůdcem rozšířena mimo jiné o motory 2.0 TDI (85 kW/115 k nebo 110 kW/150 k). Naprostou novinkou jsou pak jednotky e-TSI, které poskytují výhody částečně hybridního pohonu. K dispozici budou dvě výkonové varianty motoru 1.5 e-TSI (96 kW/130 k a 110 kW/150 k). K výraznému snížení spotřeby paliva a vylepšení výkonových parametrů přispívá řemenem poháněný generátor s funkcí spouštěče v kombinaci s lithium-iontovým akumulátorem (48 V). Volkswagen Golf 8 bude nabízen rovněž s externě nabíjitelným hybridním pohonem, jehož základem je jednotka 1.4 TSI o výkonu 110 kW/150 k. Nový Golf přichází s významnými inovacemi také v oblasti servisu, údržby a samozřejmě také bezpečnosti. Nejvyšší úroveň aktivní a pasivní bezpečnosti potvrdilo pětihvězdičkové hodnocení v přísných testech nezávislé organizace Euro NCAP.

Jejda!
Zdá se, že váš prohlížeč není aktuální. Možná náš web nefunguje optimálně. Většina prohlížečů (ale ne MS Internet Explorer 11 a starší) stále funguje dobře.

Doporučujeme aktualizovat webový prohlížeč!
Nejnovější verze může zajistit dobrý zážitek kdekoli na internetu.

Děkuji za vaši návštěvu a bavte se,
Váš tým Volkswagen