Menu
Zavřít

23.10.2019 Odpočítávání do premiéry nového Golfu: Golf VII vsadil na lehkou konstrukci a rozmanitou nabídku pohonů

24. října 2019: Ještě jeden den do světové premiéry osmé generace Golfu. V září 2012 představený Golf VII byl o 100 kg lehčí než předchůdce. Golf VII fascinoval elektrickými, hybridními i závodními pohony.

Praha - Dosud bylo vyrobeno více než 35 milionů vozů Golf, z toho šest milionů připadá na aktuální generaci Golf VII. Oficiální historie sedmého Golfu začala světovou premiérou 4. září 2012 v Berlíně. Jen o den později byl v prvních zemích zahájen předprodej tehdy nového modelu Golf, který se stal světovým bestsellerem, stejně jako jeho předchůdci č. I, II, III, IV, V a VI, jichž se do té doby prodalo 29,3 milionu vozů.

Cílem vývoje modelové řady Golf VII bylo maximální možné snížení emisí CO2. Za tím účelem bylo nutné minimalizovat pohotovostní hmotnost vozidla, a to při zachování nebo dokonce dalším zvýšení úrovně pasivní bezpečnosti. Volkswagen snížil hmotnost modelu Golf VII až o 100 kg, a zvrátil tak trend nárůstu hmotnosti s každou novou generací. Bezpečnost přitom zůstala na nejvyšší úrovni.

V závislosti na motoru se podařilo snížit spotřebu paliva v porovnání s předchůdcem až o 23 procent. Golf kromě toho obdržel další asistenční systémy. Novinkou ve výbavě byla například multikolizní brzda a "Front Assist", systém pro rozpoznávání překážek před vozidlem, včetně funkce nouzového brzdění City. Design byl ještě čistější a preciznější než u předchozích generací. Současný i tehdejší šéfdesignér značky Volkswagen Klaus Bischoff k tomu říká: "Designérský styl sedmého Golfu je logický, solidní, produktově orientovaný, čistý a precizní a dokonale vyjadřuje DNA designu naší značky."

Volkswagen postupně představoval další verze modelové řady - jen v roce 2013 byly čtyři: Golf GTI1, Golf GTD2, Golf R3 a Golf Variant. V roce 2014 následovala elektrifikace modelové řady s modely Golf GTE4 a e-Golf5. Rok 2019 potěšil fanoušky sportovních vozů debutem modelu Golf GTI TCR6 s výkonem 213 kW/290 k na základě závodního vozu Golf GTI o výkonu 257 kW/350 k pro mistrovství cestovních vozů TCR. Golf VII u zákazníků boduje svou rozmanitostí, vyspělou technikou i ušlechtilým vzhledem. Není proto překvapením, že se již zařadil mezi tři nejprodávanější generace této modelové řady.

Milníky modelové řady Golf VI:

2008: První Golf s motory TDI, vybavenými přímým vstřikováním common rail
Adaptivní tempomat ACC
Asistent pro rozjezd do kopce
Dynamické osvětlování zatáček
Elektronicky řízené tlumiče DCC
Keyless Access (bezklíčkový systém a spouštění motoru tlačítkem)
Kolenní airbag v sériové výbavě
Zadní svítilny LED
Navigační systém s dotykovým displejem
Parkovací asistent (Park Assist)
Režim rekuperace
Zadní kamera
Automatický systém start-stop
2009: Čtvrtá generace modelu Golf Variant
Šestá generace modelu Golf GTI
Návrat modelu Golf GTD
2010: Třetí generace modelu Golf R
Nová generace modelu Cross Golf
2011: Čtvrtá generace modelu Golf Cabriolet
Golf GTI Edition 35
2012: Ukončení výroby šesté generace po 2,85 milionu vyrobených vozů, zahájení výroby modelu Golf VII

Jejda!
Zdá se, že váš prohlížeč není aktuální. Možná náš web nefunguje optimálně. Většina prohlížečů (ale ne MS Internet Explorer 11 a starší) stále funguje dobře.

Doporučujeme aktualizovat webový prohlížeč!
Nejnovější verze může zajistit dobrý zážitek kdekoli na internetu.

Děkuji za vaši návštěvu a bavte se,
Váš tým Volkswagen