Menu
Zavřít

20.11.2019 Světová premiéra: Studie ID. SPACE VIZZION zaujala v Los Angeles dokonalou aerodynamikou a velkorysým vnitřním prostorem

Sedmá studie rodiny ID. byla představena v předvečer autosalonu v Los Angeles. ID. SPACE VIZZION1 definuje zcela nový segment vozidel: aerodynamikou cestovního automobilu kategorie „gran turismo“ a vnitřním prostorem SUV. Zcela nové řešení s vedením vzduchu přídí a střechou přispívá k vynikající aerodynamice s hodnotou cx = 0,24. ID. SPACE VIZZION je výhledem na budoucí sériově vyráběnou verzi pro Evropu a Severní Ameriku.

Praha - Volkswagen představil v předvečer autosalonu v Los Angeles sedmou studii z rodiny modelů ID. ID. SPACE VIZZION tak kráčí ve šlépějích koncepčních vozů ID.1, ID. CROZZ1, ID. BUZZ1, ID. VIZZION1, ID. BUGGY1 a ID. ROOMZZ1. Stejně jako všechny modely rodiny ID. je i ID. SPACE VIZZION poháněn výhradně elektricky. Jeho design a tvarové řešení vychází z nového konceptu. Mimořádně výrazná je přední partie s inovativními otvory pro vedení vzduchu, které umožňují dosažení hodnoty součinitele aerodynamického odporu vzduchu (cx) pouhých 0,24. ID. SPACE VIZZION tak kombinuje aerodynamické vlastnosti cestovního automobilu kategorie "gran turismo" s velkorysým vnitřním prostorem SUV, a definuje tím zcela nový segment vozidel.

Dokonalá aerodynamika: Exteriér studie ID. SPACE VIZZION

Nová definice prostoru: Interiér studie ID. SPACE VIZZION

"Nový ID. SPACE VIZZION přináší do nové éry mobility bezpříkladnou mnohostrannost, nekompromisní kvalitu a GERMAN DESIGN," říká Klaus Bischoff, šéfdesignér značky Volkswagen. Základem studie je modulární platforma MEB pro elektromobily koncernu Volkswagen. Sada akumulátorů s celkovou kapacitou 82 kWh umožňuje překonávat na jedno nabití vzdálenost až 590 kilometrů (WLTP), resp. 483 km (EPA). Pohon všech kol 4MOTION s celkovým výkonem až 250 kW zajistí studii ID. SPACE VIZZION zrychlení z klidu na 100 km/h za 5,4 sekundy.

Exteriér - vytříbená aerodynamika
Elektromobily nepotřebují chladič, ani velký motorový prostor. Designéři a konstruktéři studie ID. SPACE VIZZION využili této svobody mimo jiné k optimalizaci aerodynamiky a prodloužení dojezdu. Do výrazně tvarované přídě byly integrovány otvory pro cílené vedení vzduchu směrem k zádi. Vzduch prochází otvorem mezi předními světlomety nad velmi nízko umístěnou kapotou a také krajními segmenty předního nárazníku. Otvory v nárazníku a kapotě motoru studie ID. SPACE VIZZION byly koncipovány jako funkční konstrukční prvky a současně jsou nezaměnitelnými znaky vnějšího designu studie.

Interiér - velkorysý prostor pro život na kolech
ID. SPACE VIZZION maximálně využívá přednosti platformy MEB. Díky kompaktní konstrukci elektrického pohonu a uložení akumulátorů pod podlahou připomíná nabídka vnitřního prostoru spíše vozidlo vyšší než střední třídy. ID. SPACE VIZZION je trvale udržitelným automobilem nejen díky elektrickému pohonu, ale také díky materiálům, použitým v interiéru. Tyto materiály byly důsledně vyrobeny z trvale udržitelných zdrojů. Například nová umělá kůže "AppleSkin™" obsahuje odpad z výroby jablečného moštu. Designéři se navíc v interiéru studie ID. SPACE VIZZION zcela zřekli chromu, který byl nahrazen lakem, jehož vzhled chrom připomíná.

ID. SPACE VIZZION definuje nové "status quo" intuitivního ovládání zcela digitalizovanou přístrojovou deskou. Poprvé jsou všechny pro řidiče důležité informace soustředěny na průhledovém displeji s rozšířenou realitou. Místo klasického panelu přístrojů zaujímá miniaturní displej se základními provozními informacemi. Veškeré údaje o informačních, zábavních, komfortních a internetových funkcích, jakož i o nastavení vozidla, jsou kromě toho zobrazovány na 15,6" dotykovém displeji, který je umístěn volně v prostoru před tělesem přístrojové desky. Řidič automaticky a přirozeně vnímá další důležité informace prostřednictvím interaktivní světelné lišty "ID. Light" mezi střešními sloupky A.

Studie, která má budoucnost
ID. SPACE VIZZION je konkrétním výhledem na sériově vyráběný model, který bude představen na konci roku 2021 a v různých verzích uveden na trh v Severní Americe, Evropě a Číně.

Světová premiéra a otevření výstavy v Petersenově muzeu
ID. SPACE VIZZION byl představen v renomovaném "Petersenově automobilovém muzeu" v Los Angeles. V rámci světovém premiéry v něm byla také oficiálně otevřena trvalá výstava "Building an Electric Future". Volkswagen je partnerem muzea a v různých částech expozice ukazuje různé aspekty budoucích vozidel - od designu přes koncepty až po výrobu.

 

1 Studie

Jejda!
Zdá se, že váš prohlížeč není aktuální. Možná náš web nefunguje optimálně. Většina prohlížečů (ale ne MS Internet Explorer 11 a starší) stále funguje dobře.

Doporučujeme aktualizovat webový prohlížeč!
Nejnovější verze může zajistit dobrý zážitek kdekoli na internetu.

Děkuji za vaši návštěvu a bavte se,
Váš tým Volkswagen